Foto: Branka Keser
Profile picture for user zalastritof Z. Š.
Ustvarjeno dne
Čet, 7.10.2021 19:27
Predsednika stranke Resni.ca Zorana Stevanovića in glasbenika Zlatana Čordića, priprta med torkovimi protesti, ki so se sprevrgli v izgrede, so izpustili iz pripora.

Številni so se na torkovih protestih, ki so se končali z nasiljem, spraševali, kam je izginil samooklicani organizator protestov proti vladi in obveznosti izpolnjevanja pogoja PCT ter predsednik stranke Resni.ca Zoran Stevanović

V torek je stranka Resni.ca v sporočilu za javnost zapisala, da je Stevanović v priporu. Priprli so tudi glasbenika Zlatana Čordića, ki je v nagovoru protestnike povabil na »sprehod po Ljubljani«.

Stevanović in Čordić že na prostosti

Danes, nekaj minut po 19. uri, so na komunikacijskem omrežju Telegram iz stranke Resni.ca sporočili: »Zoran je zdrav in živ. Doma. Še bolj motiviran kot prej. Hvala za podporo. Se javimo jutri.«

Nekaj minut zatem so na profilu MASKE DOL Civilna iniciativa na družbenem omrežju Facebook objavili videoposnetek, na katerem iz pripora prikoraka Čordić. Ob tem je komentiral, da si želi »samo domov, k otrokom in ženi«. Tistim, ki so ga pričakali se je zahvalil za vso podporo.

Danes hišna preiskava

Alojz Sladič iz Sektorja splošne policije na Generalni policijski upravi je v sredo pojasnil, da so tri osebe priprli zaradi suma storitve kaznivega dejanja hujskanja k upiranju. Šlo je za Čordića in Stevanovića, tretjo osebo so po priprtju prepeljali v bolnišnico. 

Danes naj bi policisti na domu Stevanovića izvedli hišno preiskavo

Starejše novice