Foto: DijaškiSvet.si
Ustvarjeno dne
Tor, 2.2.2021 06:00
Fakulteta za družbene vede (FDV) je šestdesetletnico obstoja obeležila s Covidiado, družboslovnimi refleksijami na aktualne razmere.

Govorci, med katerimi so bili Danica Fink-Hafner s katedre za analizo politik in javno upravo, Iztok Prezelj s katedre za obramboslovje, Andreja Jaklič s katedre za mednarodne odnose, Aleksandra Kanjuo Mrčela s katedre za razvoj in menedžment organizacij in človeških virov so najprej predstavili spremembe, ki jih je epidemija prinesla v politiki in civilni družbi. Izpostavili so krizo kot priložnost za avtoritarne zasuke ter govorili o spremembah v mednarodnih odnosih in kriznih izzivih v času pandemije. Sociološki vidiki so problematizirali delo na daljavo, spregledane skupine, odzive posameznikov na ukrepe omejevanja druženja in problem zaupanja v času covid-19. Kulturologi so predstavili grafite iz časa pandemije ter druge socialno-kulturne in antropološke vidike. Dogodek so zaključili z refleksijo dela medijev in novinarjev med epidemijo.

Izpostavili so denimo znane, ki so na Facebooku pozivali proti ukrepom. 

Video prenos je spremljala vizualna predstavitev epidemičnih dnevnikov študentov kulturologije.

Konferenca je v celoti potekala prek neposrednega video prenosa na YouTubu in Zoom povezavi. 

Pričeli smo s prvim dogodkom praznovanja 60-letnice FDV 🙃 Družboslovna refleksija predstavlja pogled nazaj za svetlo in...

Objavil/a FDV - Fakulteta za družbene vede dne Ponedeljek, 01. februar 2021

FDV je najpomembnejša ustanova za znanstveno raziskovanje družbe in poučevanje družboslovja v Sloveniji, zato so obletnico s ponosom obeležili s strokovnim odzivom na aktualno družbeno dogajanje. Tako so dogodek napovedali na spletni strani fakultete.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice