Profile picture for user STA STA
Ustvarjeno dne
Sre, 29.9.2021 11:59
Vlada je na dopisni seji sprejela predlog za nabavo dodatnih 100.000 odmerkov cepiva proti covidu-19 Janssen.

Na podlagi trenutnih epidemioloških razmer ter izraženega interesa prebivalcev po cepljenju proti covidu-19 z navedenim cepivom bo Slovenija sklenila dogovor z Madžarsko, od katere bo odkupila omenjene odmerke, so sporočili.

Madžarska ima namreč trenutno večje zaloge omenjenega cepiva od dejanskih potreb po cepljenju z njim. Višina nabavne cene cepiva je enaka prodajni ceni tega cepiva neposredno od proizvajalca Janssen, so v sporočilu za javnost zapisali na Uradu vlade RS za komuniciranje.

Ministrstvo za zdravje bo v sodelovanju z ministrstvom za zunanje zadeve pripravilo potrebne pogodbe, na podlagi katerih bodo izvedli nakup omenjenih 100.000 odmerkov.

Beovićeva za umik cepiva Janssen

Spomnimo, da so v urgentni ambulanti nevrološke klinike Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana v ponedeljek v zgodnjih jutranjih urah sprejeli mlajšo bolnico, katere stanje je kljub zdravljenju zelo resno.

Zaradi časovnega sosledja s cepljenjem z vektorskim cepivom, ki se aplicira z enkratnim odmerkom, je bil primer kot možen stranski učinek prijavljen na NIJZ, so sporočili iz UKC.

»Moje osebno mnenje je, da je pametno, da se cepivo ta hip umakne, potem pa situacijo analizira in cepljenje morda v določenih skupinah nadaljuje,« je povedala Bojana Beović, vodja strokovne skupine za cepljenje.

Starejše novice