Foto: Bobo (Slika je simbolična).
Profile picture for user STA STA
Ustvarjeno dne
Sob, 10.6.2023 08:20
Tudi med vikendom so možne prometne konice.

Na slovenskih cestah je danes in v nedeljo zaradi četrtkovega praznika in začetka počitnic v nekaterih evropskih državah ponovno pričakovati močno povečan promet.

Križanje dnevnih migrantov in turistov

Stanje pa se lahko po ocenah prometno-informacijskega centra v juliju izboljša, saj je za trenutne zastoje krivo predvsem križanje prometa dnevnih migrantov in turistov.

Zaradi ukinitve mejnega nadzora na meji s Hrvaško do zastojev na meji kljub zgoščenemu prometu ne prihaja, se pa zastoji pojavljajo na ozkih grlih in na regionalnih cestah, so zapisali v prometno-informacijskem centru.

Pri tem opozarjajo predvsem na odsek med Dragonjo in Koprom ter na primorski avtocesti proti Ljubljani, pred razcepom Kozarje.

V juliju se bodo spremenili prometni vzorci

V juliju se bodo spremenili prometni vzorci, stanje pa bo hujše samo na primorski avtocesti oziroma od Karavank do meje s hrvaško Istro.

Jutranje konice bodo manjše, razen na primorski avtocesti, umiritev stanja pa pričakujejo po začetku poletnih šolskih počitnic, so še zapisali v prometno-informacijskem centru.

Pri tem svetujejo, da je ob gneči na cestah in morebitnih zastojih dobro poiskati alternativne poti. Vozniki naj pred vsako potjo preverijo stanje na cestah na spletni strani www.promet.si ali preko telefonske številke 1970.

Prav tako opozarjajo, da bo v naslednjih dneh vreme še nestanovitno, zato priporočajo, da si vozniki za pot vzamejo več časa.

Uporaba aplikacije

Na prometno-informacijskem centru med potjo priporočajo uporabo Darsove aplikacije Promet+, ki bo voznike opozorila na dogodke na poti.

Ob prihajajočih turističnih prometnih konicah pristojni priporočajo upoštevanje prometnega koledarja in prometnih napovedi. Zaradi poletnega časa voznikom priporočajo tudi, da vedno na pot vzamejo dovolj tekočine.

Ob morebitnem zastoju na avtocesti je pomembno ustvariti reševalni pas in intervencijskim vozilom omogočiti prost prehod do mesta nesreče, pa poudarjajo na Avto moto zvezi Slovenije.

Vozniki, ujeti v zastoju, pa naj brez navodil policije ne obračajo in vozijo v napačno smer.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice