Foto: Bobo
Ustvarjeno dne
Ned, 13.3.2022 09:33
Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje razglaša veliko požarno ogroženost naravnega okolja od 14. marca na območju celotne države. 

Na podlagi 8. člena uredbe o varstvu pred požarom v naravnem okolju Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje z jutrišnjim dnem razglaša veliko požarno ogroženost naravnega okolja, ki velja vsa območja naravnega okolja brez snežne odeje.

V dveh dneh pet požarov naravi 

Zgolj na območju Policijske uprave Kranj so v zadnjih dveh dneh policisti z gasilci obravnavali pet požarov v naravi, in sicer v Begunjah na Gorenjskem, Dvorski vasi, Todražu, Selcah in kraju Gozd nad Tržičem.

V Bohinju in Cerkljah na Gorenjskem je prišlo še do dimniškega požara, vendar večje škoda ni nastala.

Policisti pozivajo, da naj bodo ljudje v naravnem okolju še bolj previdni, saj lahko požar zaneti že cigaretni ogorek in manjši ogenj, ki pa se lahko hitro razširi zaradi vetra. Opažen požar takoj prijavite na interventno številko 112.

Kaj bo prepovedano početi?

Z dnem razglasitve velike požarne ogroženosti naravnega okolja je v naravnem okolju poleg požiganja in odmetavanja gorečih ali drugih predmetov ali snovi, ki lahko povzročijo požar, prepovedano tudi kuriti, požigati na območjih ob infrastrukturnih objektih, kuriti kresove, izven pozidanih površin uporabljati predmete, naprave ali izvajati aktivnosti, ki lahko povzročijo požar in izvajati ognjemete. 

Od jutri dalje poostren nadzor

Inšpektorat Republike Slovenije za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami in policija bosta v času razglašene velike požarne ogroženosti naravnega okolja izvajala poostren nadzor.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice