Foto: Bobo
Ustvarjeno dne
Čet, 30.3.2023 14:10
Nika Kovač, vodja Inštituta 8. marec, je na svojem Facebook profilu zapisala, da se začasno umika.

Na družbenem omrežju Facebook je Nika Kovač pod objavo zapisala, da mora umiriti svoj tempo, se posvetiti pisanju doktorata, poskrbeti za zdravje, se ustaviti in sestaviti skupaj, saj je v zadnjih dveh letih bilo veliko vsega.

V njenem začasnem umiku bo še vedno opravljala obveznosti v sklopu strateškega sveta in govorila o tekočih vsebinah ter kampanjah inštituta. 

V objavi je zapisala:

»Zadnjih nekaj dni sem preživela v Beogradu. V sklopu projekta POT-VOT sem se družila z mednarodno ekipo pesnikov in pedagogov. Ukvarjali smo se s poezijo. Sodobno poezijo, ki jo želimo prenesti v šolske klopi. 

Počela sem popolnoma drugačne stvari, kot jih navadno počnem doma. 

Distanca pa mi je omogočila, da sem se po dolgo časa vprašala, kam grem in kaj počnem. 

Ugotovila sem, da je bilo v zadnjih dveh letih ogromno vsega. Predvsem lepega. Skupnosti. Druženja. Potovanj. In predvsem dela.  Ugotovila sem, da je nujno, da upočasnim tempo. In storim nekaj, kar si želim že od lanskega aprila. 

Se ustavim. Reflektiram. Napišem doktorat. Skrbim za zdravje. Sebe. Se sestavim skupaj.

Odločila sem se, da se za nekaj časa nekoliko umaknem. 

Še vedno bom vodila Inštitut.  Še vedno bom opravljala obveznosti v sklopu strateškega sveta. Še vedno bom tudi javno zagovarjala naše kampanje, ko bo to potrebno. Se bom pa za nekaj časa umaknila z družabnih omrežji. Pisala doktorat.

Uporabljala samo zasebni telefon in bila dosegljiva na emailu inštituta. Ne bom dajala osebnih intervjujev. Govorila bom samo o tekočih vsebinah in kampanjah inštituta. 

In si dovolila, da za nekaj časa zmanjšam hrup in tempo.«

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice