Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Sre, 2.2.2022 10:21
Dan pred kulturnim praznikom bo v skladu s šolskim koledarjem za osnovne in srednje šole pouka prost dan. To je razlog.

Razporeditev pouka, pouka proste dneve in trajanje ter razporeditev šolskih počitnic v šolskem letu s šolskim koledarjem določi minister, pristojen za šolstvo, torej ministrica Simona Kustec.

Prosti, da bi zmanjšali stroške

Podrobnejša navodila za šolski koledar v posameznem šolskem letu nastanejo na podlagi pravilnikov, ki natančno določajo vsebino šolskih koledarjev. Tako lahko minister z navodili kot pouka prost dan določi tudi katerikoli drug dan v šolskem letu.

Ministrica Kustec je s podrobnejšimi navodili o šolskem koledarju za tekoče šolsko določila 7. februar kot pouka prost dan.

To je storila na podlagi predloga srednješolskega področja, da bi s tem zmanjšali stroške dijakov, ki bi pred slovenskim kulturnim praznikom samo za en dan prihajali v dijaški dom in s tem povzročili dodatne stroške.

Nadomeščanje ne bo potrebno

Šole so bile o tej spremembi obveščene z okrožnico pred začetkom šolskega leta 2021/2022, v kateri je bilo zapisano, da ministrstvo načrtuje spremembo podrobnejših navodil o šolskem koledarju za šolsko leto 2021/2022 in da predvidevajo, da bo v ponedeljek, 7. februarja 2022, pouka prost dan. 

V okrožnici, ki so jo šolam posredovali 2. septembra 2021, pa so šolam podali podrobnejša navodila o šolskem koledarju za osnovne šole za šolsko leto 2021/2022. V njih je bilo zapisano, da je 7. februar 2022 pouka prost dan.

Tega prostega dne šolam ne bo potrebno nadomeščati.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice