Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Tor, 1.2.2022 22:05
Z današnjim dnem se v Sloveniji obetajo spremembe protokola testiranja na okužbo z novim koronavirusom, je včeraj napovedal minister za zdravje Janez Poklukar.

Kot smo že poročali, se danes, s 1. februarjem v Sloveniji uvaja slovensko covidno potrdilo o hitrem pozitivnem testu. Kot je poudaril minister za zdravje Janez Poklukar, se bo potrdilo sicer preverjalo z isto aplikacijo kot evropsko digitalno covidno potrdilo, vendar bo veljalo samo v Sloveniji in se z njim ne bo dalo prehajati v druge države.

Vse osebe s pozitivnim hitrim antigenskim testom, ne glede na to, ali imajo simptome ali ne, imajo tako potrjeno okužbo s koronavirusom. Če je test negativen, a ima oseba simptome, se mora izolirati za 72 ur.

Če so po tem času simptomi še vedno prisotni, je treba ponovno opraviti hitri test. Če je ta pozitiven, gre za potrjeno okužbo, v nasprotnem primeru pa naj se oseba obrne na izbranega osebnega zdravnika.

Slovensko digitalno covid potrdilo na voljo po končani izolaciji

Danes je v veljavo stopil nov protokol testiranja.

Pomembna informacija: Slovensko digitalno covid potrdlo - SI DCP koda o pozitivnem HAG testu se generira v sistemu eZdravja ob koncu izolacije: po 7. dnevu, če je oseba z negativnim HAG testom skrajšala izolacijo ali 11. dan, če je ni.

Šele takrat je koda dostopna preko portala zVEM ali v lekarni.

Protokol testiranja. Vir: Ministrstvo za zdravje

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice