FOTO: Jure Banfi
Ustvarjeno dne
Sre, 19.1.2022 17:46
Olimpija je v svoje vrste zvabila že četverico novincev, danes pa so prvo zimsko okrepitev predstavili tudi pri mestnem tekmecu iz Šiški. Bravo je novo moč našel prav v zmajevem gnezdu.

Gal Kurež je prvi zimski novinec v zasedbi ljubljanskega Brava, so danes sporočili iz Šiške. Dvajsetletnik se med rumene seli iz vrst mestnega tekmeca.

Otrok Olimpije, dres katere je nosil že v mladinskih selekcijah, je po jesenskem delu sezone, ko ni bil v resnejših načrtih zeleno-belih, Bravu obljubil dveinpolletno zvestobo do konca sezone 2023/24.

»Za podpis pogodbe z NK Bravo sem se odločil, ker želim izkoristiti svoj potencial in napredovati. Mislim, da bo to pravo okolje zame in moj razvoj. V klubu se dobro dela, nekaj fantov pa poznam že od prej,« pravi Kurež.

Jeseni zgolj devet nastopov

Sokrajan Primoža Rogliča iz zasavskega Kisovca je za vse selekcije Olimpije odigral 134 srečanj v tekmovanjih pod okriljem NZS, v minuli sezoni pa je prvi zaigral tudi za člansko ekipo zmajev.

V krstni članski sezoni je zbral 27 nastopov, v 800 minutah pa se je enkrat vpisal med strelce in se z Olimpijo veselil naslova pokalnega prvaka. 

Jeseni je bila njegova minutaža precej skromnejša, na devetih preizkušnjah je odigral vsega 109 minut igre. V zasedbi šišenskega stratega Dejana Grabića si lahko obeta precej bogatejše minutaže.

Bravo pozimi zapustil Sandi Ogrinec

Pri Bravu so v tem tednu podaljšali sodelovanje z Lorenom Maružinom, ki v Šiški igra od začetka minulega leta. Hrvat, ki bo rumeni dres nosil do sredine leta 2023, si s štirimi goli deli vrh klubske lestvice strelcev.

Štirikrat je bil jeseni v Prvi ligi Telemach uspešen tudi Sandi Ogrinec, ki pa je po izteku dveletne pogodbe zapustil slovensko prestolnico. Vezist je pred dnevi postal član avstrijskega prvoligaša Tirola iz Wattensa.

Šiškarji, ki se v teh dneh spopadajo tudi z boleznijo, so se pred dnevi poslovili tudi od Luke Žinka, ki je bil najstarejši nogometaš z nastopom v letošnji izdaji Prve lige Telemach.

Starejše novice