FOTO: Jure Banfi
Ustvarjeno dne
Čet, 28.10.2021 14:55
Olimpija je branjenje pokalne lovorike iz minule sezone zaključila s porazom v dvoboju s Koprom, prestolnico pa bo v pokalnem polfinalu zastopal Bravo, ki je v Fazaneriji izločil Muro.

Zasedba iz Šiške je bila v izenačenem in zanimivem obračunu s precej priložnosti spretnejša od Sobočanov, ki so zapravili številne priložnosti in kar štiri enajstmetrovke, prvo v podaljšku.

Ljubljančani so se po 120 minutah igre in izvajanju kazenskih udarcev veselili zgodovinskega napredovanja, saj bo mladi klub iz glavnega mesta prvič zaigral v polfinalu pokalnega tekmovanja.

Možje v rumeni opravi so po močnem udarcu Martina Kramariča povedli v 26. minuti, nadaljevanje tekme pa po domačem izenačenju Alena Kozarja v 41. minuti ni prineslo spremembe izida.

Tudi po zaslugi Renata Josipovića, ki je zbral nekaj odličnih posredovanj, v polurnem podaljšku pa je Kaiju Cipotu zaustavil strel z bele točke. Vajo je ponovil nekaj minut kasneje, ko je prebral namero Matica Maruška, Klemna Pucka in Mitje Lotriča.

Preživeli ključne trenutke dvoboja

Mura je tako podaljšala niz brez zmage v obračunih z Bravom, ki tokrat ni bil tako čvrst kot na prejšnjih tekmah. Sobočani so si ustvarili precej priložnosti, ki pa jih na svojo žalost niso izkoristili.

Ljubljanski strateg Dejan Grabić je bil po tekmi ponosen na svoje varovance:

»Čestitam igralcem, ker so preživeli nekaj ključnih trenutkov tekme, ki niso šli v našo korist. Tudi po pretejem zadetku iz prepovedanega položaja smo ohranili mirnost, prekršek za enajstmetrovko je bil enak kot v primeru kazenskega udarca za Muro. 

To so trenutki v čustveni tekmi, ko tako mlada ekipa težko obdrži osredotočenost, naša ekipa jo je. Spet smo dokazali zrelost, premagali smo po mojem mnenju najboljšo ekipo v Sloveniji. Muri čestitam za borbo, našim igralcem pa za bojevniški karakter.«

FOTO: Jure Banfi

Dostojanstvo ohranijo po zmagah in porazih

»Imamo cilje, ki smo jih začrtali pred sezono. Hočemo zmagati vsako tekmo. Če se dotaknem vsebine, smo nasprotniku onemogočili igro, iz kontrole smo kakovostno prišli v medprostor.

Imeli smo dobre prehode, veliko strelov na gol, bili smo nevarni, česar na prejšnjih tekmah ni bilo. To je korak naprej in na tem bomo gradili,« je na vprašanje, če Bravo zdaj cilja na lovoriko, odgovoril Grabić.

Pokalno napredovanje po dveh zaporednih porazih je prav gotovo okrepila samozavest, tudi trener Brava pa se je strinjal, da je Renato Josipović osrednji junak ljubljanskega podviga:

»Ni dvoma, kdo je junak tekme. Ve pa se, da zmagujemo in izgubljamo kot ekipa, vendar z veliko razliko od drugih ekip. Ohranjamo dostojanstvo, ko zmagujemo in tudi ko izgubljamo. Kapa dol igralcem!«

Je Grabić ob koncu zgornje objave namignil, da Sobočani niso bili najbolj dostojanstveni ob pokalnem izpadu?

FOTO: Jure Banfi

Soboški krvnik sijal od sreče

»Srečen sem zaradi kazenskih udarcev. Pri enajstmetrovki Cipota sem skušal malce provocirati, ga spraviti iz tira. Vesel sem zmage, to je zgodovinski dosežek kluba, prvič smo v polfinalu pokala,« je bil zadovoljen Renato Josipović.

Dalmatinec, ki se je še kot najstnik pridružil zagrebškemu Dinamu, je po avgustovskem prestopu Igorja Vekića na Portugalsko odlično izkoristil ponujeno priložnost. 

Po nekaj dobrih predstavah v ligi je kakovost potrdil še v pokalu. Tako ne čudi, da je enoletno posojo v Ljubljano označil kot odlično potezo za razvoj svoje kariere.

»Tekma je bila izjemno zahtevna, Mura je bila favorit na papirju in na igrišču. Gre za dobro ekipo, ki pa smo jo dobro 'skavtirali', spremljali smo njihove evropske tekme. Zame je Mura najboljša slovenska ekipa,« je črno-belim laskal njihov krvnik.

Bravo bo pokalno zmago potrjeval z mestnim derbijem v Stožicah, lahko četa iz Šiške po državnem še enkrat preseneti državnega prvaka? Poleti ga je že.

Starejše novice