Foto: Jure Banfi
Ustvarjeno dne
Pet, 11.3.2022 13:04
Olimpija ni izkoristila spodrsljaja Maribora, ki je v Kidričevem rešil točko. Zmaji so Fazanerijo še tretjič zapored zapustili praznih rok.

Zeleno-beli so se v prvem polčasu dvoboja z Muro dvakrat vrnili po zaostanku, za Ljubljančane pa je bil usoden tretji zadetek, pod katerega se je v 30. sekundi drugega polčasa podpisal Luka Bobičanec.

Pokalni prvaki so po tretjem prejetem zadetku pritisnili na polovico državnih prvakov, si pripravili nekaj obetavnih situacij, a čvrsta obramba gostiteljev ni dovolila novega izenačenja.

Tako je ostalo pri zadetkih Maria Kvesića, ki je zadel z bele točke, in Đorđa Crnomarkovića, ki je po kotu avtorja prvega zadetka zadel z glavo. Dino Skender po zadnjem sodniškem žvižgu ni skrival razočaranja:

»Vsak poraz boli, čeprav nimam kaj zameriti mojim fantom. Odigrali smo dobro tekmo, v polju smo bili dominantni, precej boljši kot domačin. Vse, kar so nogometaši Mure sprožili, je na našo žalost šlo v gol. 

To je takšna tekma, včasih se tako zgodi. Dvakrat smo se vračali, tretjič nas je presekal zadetek na začetku drugega polčasa, nato pa je bilo precej težje. 

Menim, da smo zadetke prejel poceni in nespretno, vtis s terena pa je takšen, da smo bili boljša ekipa in smo imeli več priložnosti. Morali bi izkoristiti več, kot smo, to nas je stalo točk.«

Nezadovoljen s številom prejetih zadetkov

»Dvigamo se v igri in glede doseženih zadetkov, vendar so trije prejeti goli za moj okus preveč. Ko prejmeš toliko zadetkov, je težko računati na točke, še posebej na takšni tekmi,« je dejal Hrvat na klopi Olimpije.

Zmaji s porazom v Murski Soboti niso izkoristili pomoči Kidričanov, ki so ob debiju trenerja Roberta Pevnika remizirali z Mariborom.

Vodilni Štajerci so tako pravzaprav še povečali prednost pred rivalom iz prestolnice, ki zdaj zaostaja štiri točke.

»Zdaj smo štiri točke za Mariborom. Žal nam je, da danes nismo opravili svoje naloge, saj se domov vračamo brez točk. Smo blizu, mislim, da smo vse boljši, še z nekaj povratniki pa bomo na pravem nivoju,« je še dodal Skender.

Sešlar o tem, da je to dokaz izenačenega prvenstva

»Tekma je bila intenzivna na obeh straneh. Dobili smo prepoceni zadetki, vrnili smo se po prvem in drugem zadetku, takoj po vrnitvi iz garderobe pa smo po nepotrebnem klonili še tretjič. 

Zatem smo napadali in poskušali, vendar se nam ni uspelo vrniti v igro,« razočaranja po tesnem porazu ni mogel zadržati niti Svit Sešlar, ki je tekmo pričel v začetni enajsterici.

V 26. krogu Prve lige Telemach je med vodilno trojico slavil zgolj Koper, ki je zdaj znova pred Olimpijo, so pa Primorci točke izgubljali na prejšnjih tekmah. Podobno velja tudi za Olimpijo in Maribor.

To je po mnenju mladega Celjana pokazatelj, da so ekipe v državnem prvenstvu izredno izenačene:

»Na tekmah se vidi, kako izenačeno je prvenstvo. Na nobeni tekmi ni garancije, da boš osvojil točke, vsak lahko premaga vsakega. Vsaka tekma je nov izziv in novo dokazovanje, zato si je potrebno izboriti tri točke.

Poraz seveda boli, imeli smo priložnost, da se po dveh, treh tekmah vrnemo med živi in smo znova odvisni sami od sebe. To nam žal ni uspelo.«

Olimpija bo dvoboj 27. kroga Prve lige Telemach odigrala v ponedeljek, v Stožicah bo s Celjem gostoval tudi Jon Šporn, bratranec Svita Sešlarja.

Starejše novice