Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Sre, 16.6.2021 11:40
Laskavi naslov našemu košarkarju omogoča podpis najvišje možne pogodbe.

Ob Luki Dončiću so v sam vrh košarke bili izbrani tudi: Giannis Antetokounmpo, Nikola Jokić, Steph Curry in Kawhi Leonard.

Izmed vseh košarkarjev je le Antetokounmpo dobil vseh 100 glasov za izbor v prvo peterko, en novinar pa si je 'dovolil' letošnjega najkoristnejšega košarkarja lige, Nikolo Jokića, postaviti v drugo peterko lige.

Statistika s katero si je Luka prislužil laskavi vpoklic v prvo peterko:

  • 27.7 točk
  • 8 skokov
  • 8,6 asistenc
  • 48 odstotni met iz igre
  • 35 odstotni met za tri točke

Zaradi nagrade tudi debelejša denarnica

Luka je z drugo nagrado izpolnil pogoje za 'super max' pogodbo, s katero bo zagotovo podaljšal svojo zvestobo Dallasu. Kar 30 odstotkov celotnega denarja namenjenega za plače košarkarjem pri teksaški franšizi, bo tako na sezono prišlo v Dončićeve roke naslednjih pet let.

Skupno bo tako v petih letih Dončić zaslužil 201,5 milijona dolarjev. 

Luka ali Lillard?

Letošnji nabor košarkarjev, ki bi si zaslužili vpoklic med elito izmed elite, je bil sploh na branilskih položajih izredno kakovosten. Košarkar Portlanda, Damian Lillard je podobno Dončić svoje moštvo celotno sezono nosil na plečih, zato so mnogi ameriški novinarji premlevali, koga postaviti ob bok fenomenalnemu Curriju za najboljši branilski tandem na planetu Zemlja.

Zanimivo so se lotili debate na programu TNT, v kateri poleg voditelja sodelujejo nekatera največja imena v zgodovini košarke. Ko je Kenny Smith zagovarjal Lillardov primat na branilskem položaju, ga je voditelj Ernie Johnson Jr. hitro postavil na svoje mesto:

Drugo in tretje moštvo lige

Druga peterka:

Damian Lillard (Portland),
Chris Paul (Phoenix),
Julius Randle (New York),
LeBron James (Los Angeles Lakers),
Joel Embiid (Philadelphia).

Tretje peterka:

Kyrie Irving (Brooklyn),
Bradley Beal (Washington),
Jimmy Butler (Miami),
Paul George (Los Angeles Clippers),
Rudy Gobert (Utah).
 

Kje je Mitchell?

Skoraj škandalozno je, da je moštvo z najboljšim razmerjem zmag in porazov v rednem delu sezone (Utah Jazz), omenjeno komaj na repu tretje peterke lige.

Edini košarkar Utaha, ki se je uvrstil na 'seznam' je Rudy Gobert, ki trenutno nosi naslov najboljšega obrambnega košarkarja lige. Obramba je element košarke, ki očitno ni zanimiv ameriškim medijem. Najboljši ofenzivni košarkar najboljšega moštva rednega dela sezone, Donovan Mitchell pa je bil povsem oškodovan omembe. 

Oškodovan tudi Tatum?

Moštva 'majhnega' trga so vedno bila spregledana s strani NBA novinarjev, za Mitchella pa to pomeni manjši mošnjiček denarja, saj mu v času 'rookie' pogodbe ni uspelo vsaj dvakrat priti med naJayson Tatumjboljših 15 košarkarjev lige NBA. V petih letih, bo košarkar tako izgubil več kot 30 milijonov dolarjev.

Še en košarkar, ki bi si vsekakor zaslužil vstop med petnajsterico je Jayson Tatum (Boston Celtics), a tudi njemu novinarji niso namenili dovolj glasov.

Starejše novice