Foto: Peter Dominko
Ustvarjeno dne
Sob, 27.5.2023 21:00
Nogometašice kadetske selekcije ŽNK Radomlje Medex so po zadnji tekmi sezone v Rogatcu dvignile lovoriko za naslov državnih prvakinj. Rumene so dobile 15 od skupno 16 tekem prvenstva.

V taboru Ženskega nogometnega kluba Radomlje se veselijo drugega zaporednega naslova kadetskih državnih prvakinj.

Kadetska selekcija ŽNK Radomlje Medex, ki jo je letos prvič vodil Marjan Grilj, si je prvo mesto na ligaški lestvici zagotovila že dva kroga pred koncem prvenstva, dvoboj v Rogatcu pa ni odločal o končni razvrstitvi.

Kljub temu so rumenosrčne tudi zadnjo tekmo sezone odigrale zbrano in uspešno sezono, v sklopu katere so pred tedni osvojile mednarodni turnir Donna Cup v italijanskem Pordenoneju, zaključile z zmago.

ŽNK MONS CLAUDIUS ROGATEC DU17 - ŽNK RADOMLJE MEDEX DU17 0:8 (0:5)
Strelke:
 Maja Madon (9', 45'), Alicija Brinovec (28'), Jona Javorič (29', 52', 75'),  Špela Gerbec (29'), Marija Gvero (55')

Le enkrat ostale brez zmage

»Ta naslov je tudi zame nekaj novega, zelo sem vesel, vendar to ne bi bilo možno brez podpore v klubu in pridnih deklet, ki redno obiskujejo treninge. To je uspeh vseh, celotnega kluba!« je po uspešni sezoni dejal trener Marjan Grilj.

Mlade Radomljanke so ubranile naslov državnih prvakinj, saj so bile najboljše že lani, ko na 19 tekmah niso izgubile niti točke. Letos jim je spodrsnilo zgolj enkrat, ko so v oslabljeni zasedbi in praktično nemogočih razmerah za igro klonile na gostovanju pri Krimu.

Nov naslov ima še nekaj dodatne teže ob podatku, da je bilo skozi sezono kar nekaj deklet priključenih k članski ekipi, kadetska selekcija pa sezono zaključuje s praktično povsem spremenjeno enajsterico, kot jo je pričela.

Za kadetsko selekcijo ŽNK Radomlje Medex so v letošnji sezoni igrale Taia Doles, Lara Volavšek, Nika Bazjak, Špela Gerbec, Alicija Brinovec, Ula Omerzu, Brina Omejec-Židan, Maja Madon, Jona Javorič, Tisa Podkrajšek, Ula Osolnik, Žana Galjot, Ajda Zajc, Maruša Rupnik, Katjuša Kern, Nika Hojč, Marija Gvero, Neža Žagar, Kaja Prelovšek, Gala Dasović Ravnik, Taja Strgar, Nuša Vidrih, Anamarija Močnik, Aneli Kutin Prešeren, Tajda Mujezinović, Taja Jakopič, Katja Prelovšek, Ayla Skenderović in Lana Tatarovac.

Dobro so se odrezale skozi celotno sezono

»V zadnjo tekmo sezone smo šle z miselnostjo, da jo dobimo. To smo potrdile tudi na igrišču, odigrale smo eno boljših tekem. Imele smo veliko priložnosti, ki jih nismo izkoristile, vseeno pa sem ponosna na vse soigralke, saj so se dobro odrezale.

Res je, lani sem kot kapetanka dvignila pokal v ligi DU15, danes sem še z večjim veseljem dvignila pokal za zmago v kadetski ligi. Vseeno gre še za nekoliko močnejše tekmovanje. Mislim, da smo se v tej sezoni dobro odrezale in bomo v naslednjih letih še dvigale našo igro,« je po tekmi dejala kapetanka Špela Gerbec.

Prav ona je bila s 25 goli tudi najboljša strelka ekipa, pet manj jih je dodala Ula Omerzu, z dvomestnim številom zadetkov pa sta sezono zaključili še Jona Javorič (13) in Maja Madon (11), ki sta kot kadetinje že pomemben člen članske ekipe.

Radomljanke so državno prvenstvo sklenile s petimi točkami naskoka pred najbližjimi zasledovalkami, Olimpijo, tretji Muri so pobegnile za 16 točk.

Foto: Peter Dominko
Foto: Peter Dominko
Foto: Peter Dominko
Foto: Peter Dominko
Foto: Peter Dominko

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice