Foto: Jure Banfi
Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Sre, 21.4.2021 10:53
Mariborčani so v tretji tekmi finalne serije državnega odbojkarskega prvenstva izsilili četrto tekmo. V dvorani Tabor so s 3:2 premagali ACH Volley in podaljšali serijo.

Ljubljanski odbojkarji so po petih nizih izgubili prvo tekmo v finalu državnega odbojkarskega prvenstva. Mnogi so pričakovali, da bo tekma že zaključena in bo prišlo do tako imenovane 'metle', toda Mariborčani so uspeli tekmo rešiti.

Največjo razliko so Mariborčani naredili v bloku, kjer so skupno dosegli 13 točk, nasprotnik pa zgolj 6.

Foto: Jure Banfi

Na tretji tekmi so Merkur Maribor slavili s 3:2 (33:35, 25:16, 25:22, 23:25, 15:11) in uspešno odščipnili Ljubljančanom prvo tekmo. Šlo je za dokaj izenačeno igro, najbolj zanimivi je bil prvi niz, ko so igrali vse do 35. točke. V maratonskem nizu pa so ubranili nekaj zaključnih žog, kjer je nato niz pospravil Matek Kök.

Foto: Jure Banfi

Sonce je posijalo za odbojkarje Maribora, ko so nanizali dva niza zaporedoma. Zmaji so slabše posredovali na sprejemu in po šestih zaporednih točkah Maribora, so tretji niz tudi dobili. V četrtem nizu je prišlo do podobne slike, ko so odbojkarji ACH Volleya zapravili vodstvo z 19:16. Prišlo je do izenačenja na 20:20 in Ljubljančani so izkoristili napake ter s 23:25 osvojili četrti niz.

Foto: Jure Banfi

V petem nizu je ves čas pobudo imel Merkur Maribor, ki so brez težav odpravili tekmo in podaljšali serijo. Skupni rezultat v nizih so Mariborčani znižali na 1:2, zato upanje, da vrnejo celotno serijo, ostaja. Naslednja tekma bo ponovno v Tivoliju v petek.

Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi

Starejše novice