Foto: Jure Banfi
Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Čet, 14.4.2022 19:12
O sobotnem derbiju se ni govorilo le zaradi nogometa in zmage Maribora, temveč tudi zaradi razgrajanja navijaške skupine Green Dragons. Olimpija je kaznovana z deset tisočaki in zaprto tribuno.

Zadnji večni derbi letošnje sezone med Mariborom in Olimpijo je po golu Ognjena Mudrinskega pripadel Štajercem, Ljubljančani pa so ob porazu zaradi izgredov navijačev pridelali še visok račun.

Olimpija bo morala na račun Nogometne zveze Slovenije nakazati kar 10.100 evrov, ukrep disciplinskega sodnika pa ima ob finančni kazni še dodatek. 

Sobotna tekma s Taborom bo tako odigrana brez prisotnosti gledalcev, na mestnem derbiju z Bravom pa bo zaprta tribuna B, na kateri domuje navijaška skupina Green Dragons.

Disciplinski sodnik NZS Boštjan Jeglič je pri izreku kazni upošteval naslednje prestopke navijačev: prižiganje večjega števila bakel, bakle odvržene ob in na igralno površino, metanje plastičnih kozarcev, nekaj bakel je bilo vrženih v smeri obiskovalcev tekme na sosednji tribuni, pri čemer sta najmanj dve bakli, ki sta nevarno sredstvo, padli med navedene gledalce sosednje tribune, metanje odtrganih plastičnih sedežev, povzročitev prekinitve tekme, po koncu tekme pa je bil na policiste odvržen kovinski plato prenosne varovalne ograje, ki je enega policista zadela in ga poškodovala, žaljivo skandiranje.

Ljubljančani so to pomlad že igrali pred delno zaprtim stadionom. Zaradi vdora navijačev po tekmi z Domžalami v prostore, do katerih lahko dostopajo zgolj uradne osebe, je bila tribuna B zaprta ob debiju Roberta Prosinečkega, na tekmi z Radomljami.

Kazen tudi za Maribor

Kazni se po dogajanju na derbiju niso izognili niti pri mariborskem klubu, a bodo Štajerci plačali neprimerno manj kot Ljubljančani. Logično, saj je bilo tudi prekrškov domačih navijačev precej manj.

Vodilni klub Prve lige Telemach je bil zaradi nešportnega in neprimernega vedenja navijačev, ki so metali predmete in bakle proti igralni površini, večkrat pa tudi žaljivo skandirali, kaznovan s 1.850 evri. 

Ob izreku kazni je bila, tako kot v ljubljanskem primeru, upoštevana predkaznovanost.

Dober tisočak tudi Kopru

Za 1.150 bo lažji proračun koprskega prvoligaša, ki je v 30. krogu prvenstva premagal Celje. Primorci bodo morali kazen plačati zaradi večkratnega žaljivega skandiranja in prižiganja bakel plačati.

Celjani so bili zaradi petih rumenih kartonov kaznovani s 300 evri, Radomlje pa bodo zaradi zaradi večkratnega žaljivega skandiranja odštele 600 evrov. Upoštevana je bila predkaznovanost.

Mura, ki je tudi v Šiški igrala brez glavnega trenerja v zapisniku, bo na račun NZS nakazala 360 evrov.

Starejše novice