Vir: Facebook HK Olimpija
Profile picture for user Rebeka Sivka Rebeka Sivka
Ustvarjeno dne
Pet, 7.5.2021 10:42
Jeseničani niso do konca tekme predali potrebne dokumentacije glede testiranja, hokejisti Olimpije pa zdaj zahtevajo razveljavitev sredine tekme in denarno kazen za gorenjski klub.

Na tretji tekmi hokejskega državnega prvenstva med Olimpijo in Jesenicami so se pojavile napetosti.

Jeseničani Olimpiji vse do konca tekme niso predali potrebne dokumentacije rezultatov testiranja. Po koncu so jim pokazali rezultate, vendar je manjkal rezultat testa na prisotnost koronavirusa še nedavno okuženega napadalca Blaža Tomaževiča.

Ko so nato Jesenice manjkajoči rezultat naknadno poslali na Celovško 25, se je izkazalo, da je ta starejši od 48 ur, zaradi česar Tomaževiča ne bi smeli prijaviti med igralce na tekmo.

Hokejski klub Olimpija zdaj zahteva razveljavitev sredine tekme, ki so jo v Tivoliju s 4:0 dobile Jesenice, in denarno kazen za gorenjski klub.

Z zadevo se zdaj ukvarja Hokejska zveza Slovenije, natančneje tehnični direktor Jure Penko. Hokejska zveza Slovenije je v fazi pridobivanja različnih mnenj, tudi Nacionalnega inštituta za javno zdravje in pravniških služb.

Na podlagi teh bo tehnični direktor sprejel odločitev, najverjetneje še danes, na to pa se bosta lahko ekipi, če bi želeli, pritožili na disciplinsko komisijo Hokejske zveze Slovenije.

Nocojšnja tekma sicer ni vprašljiva. 

Starejše novice