FOTO: Jure Banfi
Ustvarjeno dne
Pon, 30.8.2021 15:11
Olimpija se je vrnila v zmagovalne tirnice, kljub temu pa zmaji niso najboljši klub na lestvici Prve lige Telemach. Bravo ob enakem izkupičku zaradi boljše razlike v zadetkih zaseda drugo mesto.

Moštvo iz Šiške po sedmih krogih državnega prvenstva še ne pozna poraza. S tem se lahko pohvali le še vodilni Koper, Ljubljančani pa so s tremi zmagami in štirimi remiji nabrali 13 točk.

Rumeni so neporaženi zapuščali tudi Ljudski vrt, v štajerski prestolnici so osvojili točko. Lahko bi tudi tri, saj so zaključek prvega in celoten drugi polčas odigrali z možem več.

V ljubljanskem taboru so bili po razgibani končnici tekme zadovoljni tudi s točko, predvsem pa z dejstvom, da ostajajo neporaženi in visoko na ligaški razpredelnici.

Grabić videl evropski Maribor

»Naš občutek je bil, da že dolgo nismo videli tako evropskega Maribora. Vsaj po naših kriterijih, za kar mislimo, da bo v prihodnosti prinašalo rezultat. Imeli so več 'potentnih' igralcev kot na prejšnjih tekmah,« je ljubljanski strateg Dejan Grabić nekoliko presenetil z uvodno pohvalo na račun Maribora.

Gostitelji so povedli v uvodnih sekundah, Bravo je izenačil v 63. minuti, kmalu po trojni menjavi. Po uri igre sta v igro vstopila Amar Memić in Gregor Bajde, prvi je podal v kazenski prostor, drugi pa zatresel mrežo nekdanjega kluba.

Lahko pogledujejo proti evropskim mestom?

Bravo je v prejšnjih sezonah že sestavil podobne serije, a ponavadi kasneje v sezoni. Odličen vstop v prvenstvo je tako odprl tudi vprašanje, če so Ljubljančani že zreli za naskok na mesta, ki prinaša evropske nastope?

»Mislim, da je še prehitro govoriti o tem. Prepričan sem, da bomo lahko po 15 tekmah povlekli boljšo oceno,« je pričakovanja umiril ljubljanski strateg in dodal, da bo pravi test za ekipo prišel po prvem porazu.

Je pa ob tem vprašanju razkril, da klub še išče dodatnega napadalca, s katerim bi imel kot trener še dodatno orožje za nove taktične zamisli:

»Odlično je, da imamo v napadu različne tipe igralcev, ki se prilegajo na naš način igre. Si pa želimo še enega napadalca, saj bi potem lahko igrali z dvema osrednjima napadalcema.«

Kako so se znašli brez Mustafe Nukića?

Poleti sta Šiško zapustila dva vidna člana, David Brekalo in Mustafa Nukić, napovedovalo se je tudi slovo Igor Vekića. 

Oba, ki sta se poslovila od Šiške, sta bila pomembno orožje rumenih, Nukić je bil v minuli sezoni eden najvidnejših napadalcev in prvi asistent lige. Kako se v ekipi pozna njegova odsotnost? Grabić je bil v odgovoru povsem iskren:

»Upam, da mi Mustafa ne bo zameril. Odkar njega ni, imamo veliko boljše treninge. Je specifičen igralec, vemo, kaj da na tekmi, na treningih pa ni dajal toliko.

Nekaj izgubiš, nekaj dobiš, v zadnjih treh tednih so igralci na treningih neverjetni in to je nekaj, kar si želimo.«

Ekipo Brava zdaj čaka dvotedenski reprezentančni premor, po katerem v prestolnici gostuje sežanski Tabor.

Starejše novice