Ustvarjeno dne
Čet, 5.8.2021 12:24
Nogometaši Olimpije bodo nocoj odigrali prvo tekmo tretjega kroga kvalifikacij za UEFA Evropsko konferenčno ligo. Savo Milošević, trener zmajev, pričakuje, da se bodo Ljubljančani domov vrnili z aktivnim rezultatom.

Portugalska Santa Clara in Olimpija bosta z nocojšnjo tekmo zaprla spored četrtkovih nogometnih spopadov na evropskem prizorišču. S kakšnim izplenom se bodo domov vrnili Ljubljančani?

Porto Delgado, prestolnica Azorov, gosti prvi obračun Santa Clare in Olimpije, ki jo čaka precej zahtevnejša naloga kot v prvem krogu kvalifikacij. Zeleno-beli so pred tednom po kazenskih udarcih izločili malteško Birkirkaro.

Tega se zaveda tudi ljubljanski strateg Savo Milošević, ki se je v nedeljo z varovanci veselil visoke zmage v derbiju z Mariborom. Zmaji so s skalpom rivala dvignili raven samozavesti.

Srbski strokovnjak na klopi Olimpije kljub dobri popotnici pričakuje zahtevno preizkušnjo:

»Santa Clara je dobra ekipa. Igro nasprotnika smo v zadnjih dneh dodobra analizirali. Čaka nas težka naloga, podobno kot proti Mariborčanom. Moramo ponoviti veliko dobrih stvari z derbija proti Mariboru, vemo pa, kaj moramo narediti.«

Iztržiti ugoden rezultat

Nekdanji napadalec je pred dolgim potovanjem na otočje sredi Atlantika razkril tudi tekmovalne cilje:

»Ekipa se spoznava s tekme v tekmo. Že pred nedeljskim dvobojem sem dejal, da pričakujem napredek z vsakim novim srečanjem. 

Nadejam se, da bo tako tudi v četrtek, ko bomo potrebovali še nekaj več, da pridemo do ugodnega rezultata. Cilj je, da pridemo do izida, ki nam bo pustil upanje, da na povratni tekmi v Ljubljani ustvarimo dober rezultat,« pravi.

Timi Max Elšnik po besedah trenerja še ni povsem pozdravil poškodbe, nekaj utrujenosti čuti Mustafa Nukić, a ni dvomov o njunem nastopu.

Pristaše Olimpije lahko veseli podatek, da je dvakratni nedeljski strelec Antonio Mlinar Delamea kljub predčasnemu zaključku derbija nared za novo srečanje. 

Ekipi pa ne bo more pomagati Almedin Ziljkić, strelec drugega zadetka na derbiju je poleti v evropskih kvalifikacijah zaigral že za banjaluški Borac. 

Na Azorih ne bo zaigral niti zadnji novinec Lamine Tall, ki se je v Ljubljano preselil iz vrst Rome.

Tokrat v vlogi izzivalca

Pred novo preizkušnjo bo tudi Nejc Vidmar. Čuvaj ljubljanske mreže spada med najbolj izkušene adute Olimpije, po povratku med vratnici pa niza dobre predstave.

Napadalci Sante Clare bodo naslednji izziv za Ljubljančana. Gre za klub, ki še nima pravih lovorik, z letošnjim šestim mestom v portugalskem prvenstvu pa je poskrbel za najvešji uspeh v zgodovini kluba.

»Morda nogometnim navdušencem ne predstavlja atraktivnega nasprotnika, a gre za močnega tekmeca. Zavedamo se, kaj pomeni Portugalska v nogometu. Gre za razigrano ekipo, ki jo sestavljajo tako portugalski kot tuji nogometaši,« je dejal Vidmar.

Želijo si napredovanja

Čeprav Vidmar vlogo favorita upravičeno prepušča Portugalcem, a se zeleno-beli niso vnaprej predali. Kot pravi vratar, zmaji želijo napredovati v zadnji krog kvalifikacij.

»Ciljamo na napredovanje, vendar se zavedamo, da gre za drugačno zgodbo kot proti Maltežanom, ko smo morali zmagati in je javnost pričakovala gladko slavje. 

Ni več avtsajderjev, res pa je, da je pred nami težka preizkušnja. V tekmo gremo resno, imeli bomo svoje priložnosti, ki pa jih bo potrebno izkoristiti,« sporoča Vidmar.

Obračun Santa Clare in Olimpije se bo pričel ob 21:30 po slovenskem času, za zdaj še ni podatka o televizijskem prenosu srečanja.

Starejše novice