Vir: Mediaspeed
Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Tor, 28.9.2021 13:59
Reprezentanca Slovenije bo v začetku oktobra popravljala vtis po bledih septembrskih predstavah. Matjaž Kek je na seznam za tekmi z Malto in Rusijo uvrstil tudi nekaj novih imen.

Izbrana vrsta Slovenije bo z oktobrskima tekmama proti Malti in Rusiji skušala preobrniti rezultatsko krivuljo.

Nemoč na zelenici splitskega Poljuda je morda bolela še bolj kot sam poraz, za nameček pa so Hrvati za hrbet sicer dobrega Jana Oblaka pospravili tri žoge.

Gostovanje na Malti, pred katerim Matjaž Kek pravi, da ne sme biti podcenjevanja, in tekma z Rusi v Ljudskem vrtu bosta pokazali, če je slovenska reprezentanca strnila svoje vrste.

Na seznamu tudi Karničnik, Kolmanič in Elšnik

Prvič po daljši poškodbi se v reprezentanco vrača Benjamin Verbič, Matjaž Kek bo znova računal tudi na Davida Tijanića, ki po prestopu v Turčijo kaže dobro formo.

Ob vratarju Igorju Vekiću so na selektorjevem seznamu tudi trije nogometaši, ki še niso oblekli dres izbrane vrste. Reprezentančno vabilo so prejeli Žan Karničnik (NŠ Mura), Timi Max Elšnik (NK Olimpija Ljubljana) in Žan Kolmanič (Austin FC).

»Ne bi jih vpoklical, če jih ne bi imel namena uporabiti. Res je, da bosta odigrani dve tekmi in bo rotacij manj. Nekateri igralci so poleg zato, da bi bili boljši v agresivnosti in 'duel' igri. 

Prepričan sem, da so si vpoklic z igro v klubu zaslužili. Upam, da bodo to upravičili na treningih in z minutažo, ki jo bodo dobili,« o njihovem vpoklicu pravi Kek.

Selektor je ob tem dodal, da lahko Verbič, Tijanić in Elšnik s svojim načinom igre in agresivnostjo dajo dodatno možnost v igri. O Karničniku je dejal, da v Muri igra dobro, za seboj pa ima tudi evropsko izkušnjo. 

Pri Kolmaniču se zna po besedah Keka zgoditi, da ga ameriški Austin ne bo hotel spustiti v reprezentanco. Kot dodaja, ima mladenič iz Veržeja trenutno prednost pred izkušenejšim Bojanom Jokićem.

Štejejo zgolj točke

»Popravnih izpitov ni več. Sami smo se pripeljali v položaj, ko štejejo zgolj točke. Upam, da bomo prišli do njih. V zadnjih dveh ciklusih smo imeli težave s tretjo tekmo, zdaj sta samo dve. Videli bomo, če na srečo. 

Reprezentanca se vrača v Ljudski vrt, vendar najprej razmišljamo o gostovanju na Malti. Šele nato bomo o vsem drugem. Moramo pa osvajati točke, če želimo ostati v kombinacijah za razmišljanje o velikem tekmovanju,« opozarja Kek.

Igra Slovenije mora biti boljša, odločnejša in agresivnejša, sicer ne bo pravih možnosti, še poudarja selektor. Tekma proti Malti bo tekma karakterja, igrišče bo pokazalo resnico in položaj prelomilo v eno ali drugo smer.

Reprezentanca se bo zbrala v pričetku prihodnjega tedna, celotne priprave pa bo opravila v Kidričevem.

Dvoboj z Malto bo odigran v petek, 8. oktobra, tri dni kasneje pa bo Ljudski vrt gostil obračun z Rusijo. Obe tekmi se bosta pričeli ob 20:45.

Starejše novice