Foto: Bobo
Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Pet, 6.8.2021 14:04
Disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije Boštjan Jeglič je po tretjem krogu Prve lige Telemach Olimpiji in Mariboru naložil astronomske kazni.

Boštjan Jeglič, disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije, je po derbiju med Olimpijo in Mariborom, ki so ga vijoličasti izgubili s 3:1, oba kluba kaznoval z visokimi zneski.

Olimpija bo zaradi nešportnega in neprimernega vedenja navijačev, konkretno večkratnega žaljivega skandiranja zoper nasprotno ekipo in Nogometno zvezo Slovenije, morala plačati 3000 evrov kazni

Oteževalna okoliščina je bila predkaznovanost, olajševalna pa pisna izjava kluba.

Kazen za Maribor pa je še višja.

V Ljudskem vrtu bodo zaradi nešportnega in neprimernega vedenja navijačev, in sicer večkratnega žaljivega skandiranja zoper nasprotno ekipo, večkratnega prižiganja bakel in bakel odvrženih na igrišče, močne detonacije, povzročitve prekinitve tekme, metanja trdih rol papirja in drugih predmetov proti in na igrišče ter predkaznovanosti, morali odšteti visokih 4950 evrov.

Ostale kazni ... 

Celje bo zaradi odvržene svetleče rakete na stadion in predkaznovanosti odštelo za 350 evrov kazni.

Nogometaš Nogometnega kluba Aluminij Klemen Bolha pa bo zaradi protestiranja zoper sodniško odločitev po drugem opominu eno tekmo odsedel na klopi.

Starejše novice