Foto: ŽNK Radomlje
Peter Dominko
Pet, 1.3.2024 09:29
Sobota in nedelja bosta v Radomljah in Kamniku v znamenju dekliškega nogometa. Na 11. mednarodnem dekliškem nogometnem turnirju Medex Cup bo nastopilo več kot 700 mladih nogometašic iz 23 klubov in petih držav.

Ženski nogometni klub Radomlje konec tedna že enajstič organizira mednarodni dekliški nogometni turnir Medex Cup 2024.

Na dvodnevnem turnirju, ki bo 2. in 3. marca potekal v Radomljah in Kamniku, bo svoje veščine pokazalo več kot 700 mladih nogometašic iz Avstrije, Hrvaške, Madžarske, Slovaške in Slovenije.

V Športnem parku Radomlje in Športnem parku Virtus v Kamniku se bodo v starostnih kategorijah DU9, DU11, DU13 in DU15 odigrali številni zanimivi nogometni dvoboji, turnir Medex Cup 2024 pa po besedah organizatorjev prinaša priložnost, da se mlada dekleta pomerijo z vrstnicami iz različnih držav in izkusijo edinstveno mednarodno nogometno izkušnjo.

Zanimanje za sodelovanje na turnirju je bilo izjemno veliko, a so kapacitete za število prijavljenih ekip omejene. Prireditelji turnirja se veselijo, da bodo imele nogometašice 23 klubov priložnost sodelovati na največjem dekliškem nogometnem turnirju v Sloveniji ter uživati v športnem duhu in prijateljstvu, ki ga prinaša Medex Cup 2024.

Neprecenljivo sporočilo 

»Že vrsto let se posvečamo promociji dekliškega nogometa, zato nam pogled na igrišča preplavljena s stotinami deklic, ki uživajo v igri na vsakoletnem turnirju Medex Cup, potrjuje smisel našega dela. 

Sporočilo, ki ga takšen turnir pošilja dekletom in širši javnosti, je neprecenljivo: dekleta so enakovredna in odlična v nogometu ter v vsem, kar si bodo prizadevala doseči v življenju. Vabimo čim več gledalcev, da se pridružijo brezplačnemu ogledu tekem z bogatim spremljevalnim programom. 

Skupaj ustvarimo nepozabno nogometno izkušnjo in podprimo razvoj ženskega nogometa!« pred začetkom dvodnevnega turnirja pravi Andreja Leskovšek McQuarrie, predsednica Ženskega nogometnega kluba Radomlje, ki je hvaležna za podporo vseh partnerjev.

Na turnirju bo s svojimi selekcijami nastopilo 23 klubov. Med njimi sta slovaška velikana Slovan Bratislava in Spartak Trnava, hrvaška Rijeka in Istra 1961, GAK iz avstrijskega Gradca in Illes Akademia iz madžarskega Sombotela. Slovenske barve bodo ob domačih Radomljankah med drugimi zastopale tudi nogometašice Mure, Kopra, Aluminija in Primorja.

Dvodnevnega dogodka ne bi bilo brez podjetja Medex, ki je najštevilčnejši dekliški nogometni turnir pri nas podprlo že lani, ob jubilejni deseti izvedbi turnirja, ter ostalih podpornikov turnirja. Ogled tekem je brezplačen.

Sodelujoči klubi na turnirju Medex Cup 2024

Avstrija: GAK, SC Brunn, FCM Traiskirchen, USC Schaffern in Soccer Girl Academy Kärnten.
Hrvaška: NK Istra 1961, ŽNK Rijeka, ŽNK Agram, NK NŠ Maksimir, ŽNK Slavonija, NK Pazinka Pazin in NSŽ Istra.
Madžarska: Illes Akademia Szombathely.
Slovaška: ŠK Slovan Bratislava in FC Spartak Trnava.
Slovenija: ŽNK Mura, ŽNK Aluminij, ŽNK Koper Obala, ŽNK Ljubljana, ND Primorje, NK Škofja Loka in ŽNK Radomlje.

Starejše novice