Foto: Bobo
Ustvarjeno dne
Ned, 8.5.2022 08:14
S Cedevite Olimpija navijače pozivajo, naj trenutke poraza sprejmejo z dostojanstvom, brez vandalizma.

Košarkarski klub Cedevita Olimpija mora plačati kazen v vrednosti 20.000 evrov zaradi navijačev, ki so ob porazu kluba metali predmete na igrišče. 

Že prejeli tri kazni

V tej sezoni so zaradi treh kazni v skupni vsoti že presegli prej zapisan znesek. Želijo, da navijači uživajo ob ogledu tekme in verjamejo, da se lahko izognejo nepotrebni kazni. S tem namenom naprošajo navijače, da naj navijajo strastno, vendar brez vandalizma, naj tiste redke vročekrvneže umirijo, da zaradi emocij ne uničijo prijetnega doživetja.

Odziv kluba Cedevita Olimpija

»Dajte si duška, navijajte strastno, pokažite, kdo je doma v Stožicah, za kom stojite in kako zelo si skupaj z nami želite zmage. Ko pa boste začutili, da vas strast tako prevzema, da bi lahko naredili kaj nespametnega, na primer vrgli vžigalnik ali plastenko na igrišče, pa se spomnite, da to ni tisto športno navijanje, ki si ga Stožice zaslužijo, in da se igralci nasprotnega moštva prav tako borijo za zmago, in da sodniki opravljajo svoje delo najboljše, kot znajo,« so sporočili s Cedevite Olimpija.

Prepričani so, da jim navijači ne bi namerno škodovali. So mnenja, da se veličina človeka, tako športnika, kot navijača, najbolj pokaže ob porazih, zato tudi težke trenutke lahko sprejmemo z dostojanstvom, brez vandalizma.

Starejše novice