Ustvarjeno dne
Čet, 31.3.2022 09:53
Odbojkarji Panvite Pomgrad so se v nedeljo veselili uvrstitve v polfinale državnega prvenstva, včeraj pa so v Hali Tivoli odigrali prvi dvoboj z ljubljanskim ACH Volleyjem.

Ljubljančani, ki se želijo po sezoni premora vrniti na tron slovenske odbojke, so bili na prvi polfinalni tekmi 1A. Sportklub državne odbojkarske lige previsoka ovira za soboške odbojkarje.

Ekipa ACH Volleyja na prvi polfinalni tekmi ni dopustila možnosti za presenečenje. Sedemnajstkratni državni prvaki so četo Dejana Fujsa premagali po treh nizih.

Sobočani niso uspeli zaustaviti Nikole Gjorgieva, ki je zbral 18 točk, pri gostih iz Prekmurja pa je bil za igro najbolj razpoložen Connor McConnell. Kanadčan je v statistiko vknjižil 12 točk.

ACH VOLLEY - PANVITA POMGRAD 3:0 (25:15, 25:15, 25:18)

ACH VOLLEY: Pernuš (2), Šket (4), Rutar, Mašulović (8), Todorović, Perunčić (1), Okroglič, Kovačič, Gjorgiev (18), Videčnik (5), Kök. Trener: Mladen Kašić.

PANVITA POMGRAD: Vinkovič (7), McConnell (12), Drvarič, Vrabl, Radović (3), Rojnik (1), Lakner, Bedrač (2), Fužir (2), Novak, Hafner, Grabar. Trener: Dejan Fujs.

Manjkale točke Rojnika in Radovića

Prekmurci so dvoboj v na tekmah odbojkarskega državnega prvenstva tradicionalni prazni Hali Tivoli - zbralo se je zgolj okrog 60 ljubiteljev odbojke - pričeli dobro. Dino Vinkovič je z dvema napadoma priigral vodstvo z 2:4. 

Gostje so po napaki Mateja Köka vodili tudi s 5:7, kasneje še s 6:8, po neuspešnem napadu Žana Bedrača pa je prvič z 10:9 povedel tudi ACH.

Nato je pričela delovati še domača obramba - Ljubljančani so na celotni tekmi z blokom zbrali 12 točk, Sobočani zgolj eno - in tehtnica se je nagnila v domačo korist. Gostitelji so po izenačenju na 12:12 dosegli šest zaporednih točk in zmagovalec prvega niza je bil odločen. 

Tudi uvod drugega niza je bil izenačen, domačini pa so po napadu Gjorgieva povedli z 9:7, nakar gostje niso več ujeli priključka. Čeprav so si gostitelji privoščili nekaj napak, ekipa trenerja Fujsa ni mogla bližje od dveh točk zaostanka (16:14, 17:15 in 18:16. 

Varno prednost je ACH-ju z blokom za 20:16 zagotovil Nemanja Mašulović, ljubljanska zasedba je drugi niz mirno pripeljala h koncu. Z blokom ga je dokončno odločil Gregor Pernuš.

Ekipa Mladena Kešića je v zadnjem nizu hitro nabrala prednost za vodstvo s 7:3, Fujs pa je že pri izidu 14:6 posegel po drugem polminutnem odmoru. Nikola Gjorgiev je pri domačih v tretjem nizu dosegel osem točk, na drugi strani pa je zmanjkal delež Jakoba Rojnika in Branislava Radovića.

ACH je tudi po seriji menjav in vstopu rezervistov nadzoroval potek dvoboja, čeprav se Sobočani niso predali, a dlje kot do 18. točke niso zmogli priti.

»Zavedali smo se potencialne nevarnosti, ki preti s strani Panvite Pomgrad, vendar smo imeli stvari vseskozi pod kontrolo in zasluženo slavili.

Sedaj nas čaka nekaj odmora, potem pa priprava na povratni obračun v Murski Soboti,« je po zmagi dejal ljubljanski prosti igralec Jani Kovačič.

Polfinalno serijo tekem prekinja reprezentančni premor, obračun v Murski Soboti pa bo odigran v soboto, 13. aprila, ob 18. uri. Polfinale se igra na dve osvojeni zmagi.

Starejše novice