Foto: Mediaspeed
Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Tor, 24.8.2021 14:51
Nogometno reprezentanco Slovenije v začetku septembra čakajo nove tri kvalifikacijske preizkušnje. Selektor Matjaž Kek je danes razkril seznam igralcev za tekme s Slovaško, Malto in Hrvaško.

Po zgoščenem sporedu klubskih preizkušenj bo začetek septembra minil v znamenju reprezentančnih tekem. Slovenci se bodo v Ljubljani merili Slovaško in Malto, 7. septembra pa bodo gostovali v Splitu.

Reprezentanca Slovenije je spomladi že odigrala tri tekme, odmevnemu skalpu Hrvaške sta sledila poraza v Rusiji in na Cipru.

Selektor Matjaž Kek je prav poraz v Nikoziji označil za temnejšo plat obraza reprezentance, ki si podobnega spodrsljaja ne sme več privoščiti.

Septembrski termin bo ravno tako zahteven, saj bo reprezentanco že uvodoma čaka obračun s Slovaško, za nameček pa bodo Hrvati tretji nasprotnik v šestih dneh. 

Tudi zato nekoliko širši kader, saj je po besedah selektorja praktično nemogoče pričakovati, da bi posameznik v šestih dneh v celoti odigral kar tri tekme.

V Stožicah po točke

Selektor priznava, da bo skušal v napornem ritmu tekem pametneje koristiti igralce, saj je spomladi videl težave na tretji tekmi. Septembra bo tretji tekmec v šestih dneh reprezentanca Hrvaške.

Kek, ki ga veseli vrnitev na Brdo, kjer so pred tedni dokončali obnovo hotela, za zdaj gostovanju v Splitu še ne namenja veliko misli, v ospredju je prva tekma s Slovaško.

»Na dveh domačih tekmah imamo en cilj, zanimajo nas točke. Zavedamo se moči Slovakov, ki so na evropskem prvenstvu pokazali nekaj dobrih stvari. Njihov spisek je že znan, na njem so vsa imena s prvenstva,« Kek pravi o pričakovanjih.

Tomi Horvat in Nino Kouter kandidata za naknadni vpoklic

Na seznamu Matjaža Keka za zdaj najdemo 24 imen, selektor pa je priznal, da bosta v naslednjih dneh vabilo prejela še dva izmed četverice navedenih nogometašev.

»Spisek še nosi določena vprašanja zaradi nerešenih statusov in poškodb posameznikov. Pričakovati je še dve meni, zaradi treh tekem bom izkoristil polno možnost. 

Čakamo še na izvid Domna Črnigoja, v mislih imam še Tomija Horvat in Nina Koutra. Haris Vučkić je pričel igrati po daljšem času,« razkriva selektor.

Medtem ko ostali trije že imajo nekaj reprezentančnih izkušenj, Tomi Horvat doslej še ni bil vpoklican v člansko izbrano vrsto.

Prenovljeni format je enak za vse

»Uspešen je lahko tisti, ki se zna prilagoditi na določeno situacijo in jo skuša izkoristiti v svojo prid. Ni idealno, vendar so uspešni navajeni na takšen ritem igranja, manj uspešni pa morajo težiti k temu, da pridejo do tega. 

Ko si v tem ritmu, pomeni, da si uspešen. Ne vidim težave, da se temu prilagodimo. To je novi format, za vse je enako,« se z dejstvom, da namesto dveh igrajo tri tekme, ne obremenjuje.

Dodaja, da je septembrski privilegij ta, da ni dolgih potovanj, želi pa si, da bo ekipa to prednost znala izkoristila.

Kek se po tem, ko marca na tekmi s Hrvaško še ni bilo publike, veseli tudi vrnitve gledalcev na reprezentančne tekme. Verjame, da bo podpora s tribun dodatna spodbuda za reprezentanco.

Boste slovenske nogometaše 1. in 4. septembra spodbujali v Stožicah?

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice