FOTO: NŠ Mura
Ustvarjeno dne
Pon, 3.1.2022 11:42
Mladi Miha Kompan Breznik je Olimpijo zamenjal za Muro. Osemnajstletnik, ki z Ljubljančani ni imel sklenjene pogodbe, je s svojo odločitvijo razburil tudi vodstvo zeleno-belih.

Nogometaši Olimpije bodo prvi trening v letu 2022 opravili jutri, že danes pa bo prvič vadila ekipa Mure, ki se je zbrala že na včerajšnji večerji. 

Na tradicionalni večerji pred pričetkom priprav sta bila prisotna tudi Miha Kompan Breznik in Milan Anđelković, ki sta bila še jeseni del Olimpije. 

Anđelković bo, potem ko so se mu pri zmajih zahvalili za sodelovanje, eden od pomočnikov novega trenerja Damirja Čontale, Kompan Breznik pa bo zaostril konkurenco na položaju levega bočnega branilca.

Osemnajstletnik, ki je za člansko ekipo Olimpije debitiral v desetem krogu jesenskega dela prvenstva, kasneje pa je zaigral še petkrat, je prvi zimski novinec državnih prvakov. Z Muro je sklenil pogodbo do konca sezone 2023/24. 

Mariborčan je med črno-bele prestopil kot nogometaš brez odškodnine, saj z ljubljanskim klubom ni imel sklenjene profesionalne pogodbe. Sobočani so tako dolžni plačati zgolj simbolično nadomestilo za vzgojo igralca.

Nogometno znanje nabiral tudi v Avstriji

Za najstnikom je že zanimiva nogometna pot, saj je v tekmovanjih pod okriljem NZS nastopal tudi za mladinske ekipe Kopra, še prej pa je igral za mlajše selekcije Sturma. 

Jeseni je zaigral na šestih tekmah, ob petih ligaških obračunih je nastop vknjižil še v pokalnem tekmovanju, na zelenico pa se je zadnjič podal v 16. krogu Prve lige Telemach.

Nogometaš generacije 2003, ki bo 19 let dopolnil oktobra, sicer še nikoli ni zaigral za reprezentančne selekcije, po informacijah, ki krožijo že nekaj časa, pa gre za prvega v vrsti mladih upov, ki se bodo pozimi pridružili Muri.

V Olimpiji razočarani nad odločitvijo mladeniča

S potezo mladega nogometaša so razočarani v taboru Olimpije. Iz prestolnice so že dan prej sporočili, da jih je Kompan Breznik na prvi dan novega leta obvestil, da zapušča zmajevo gnezdo. 

Kot so zapisali v zeleno-belem taboru, je Štajerec že nekaj časa odlašal s podpisom ustno že dogovorjene pogodbe:

»Novo vodstvo Nogometnega kluba Olimpija Ljubljana je storilo vse, kar je lahko, da bi Kompan Breznik ostal v Ljubljani. Nogometašu smo takoj po prevzemu kluba dali jasno vedeti, da ga želimo zadržati med zmaji. 

V številnih pogovorih tako z njim kot tudi njegovim starši smo vsakič znova jasno pojasnili in odločno zatrdili, da v njem vidimo nogometaša, ki je prihodnost Olimpije. Da v njem vidimo igralca, ki bi lahko Olimpiji v naslednjih letih dal ogromno. 

Kompana Breznika smo želeli zadržati, pravzaprav nemudoma po prevzemu kluba smo mu ponudili profesionalno pogodbo, in to za kar tri leta. V njem smo videli, če se lahko tako izrazimo, dolgoročni projekt. 

Igralec nam je ob tem dal besedo, da bo ponujeno pogodbo podpisal. Za nas je takšna beseda sveta, toda … Več tednov smo v pisarni čakali na to, kdaj se bo nogometaš oglasil in podpisal pogodbo.« 

Pri Olimpiji dodajajo, da so čakali na podpis igralca, ob tem pa ne skrivajo razočaranja, da si je Kompan Breznik premislil. Kot poudarjajo, je njihova vest čista, saj so storili vse, kar je bilo v njihovi moči.

A roko na srce, napako je verjetno storilo že prejšnje vodstvo, ki je talentiranega nogometaša v članski nogomet poslalo brez pogodbe. Ob sicer kar 43 nogometaših s profesionalno pogodbo.

Olimpijo zapustil tudi Futacs, zmaji so potrdili dva novinca 

Že pred obetavnim branilcem se je od Stožic poslovil Marko Futacs. Robustni napadalec se je v zmajevo gnezdo preselil sredi jesenskega dela sezone, po golu na krstni tekmi pa je zaigral le še petkrat. Madžar se je z Olimpijo razšel po sporazumni prekinitvi pogodbe.

Jutri priprave s četo Dina Skenderja pričenjata dva novinca, zeleno-beli so oba našli pri južnih sosedih. Robert Mudražija, ki je jeseni igral na Reki, bo v Ljubljani do konca sezone igral kot posojeni član danskega Kobenhavna.

Iz Osijeka, pri katerem je v preteklosti deloval trener Skender, se je v slovensko prestolnico preselil ofenzivni vezist Marin Pilj. Nizkorasli nogometaš je z Ljubljančani sklenil pogodbo do junija 2024.

S tem zimske kadrovske spremembe v ljubljanskem taboru verjetno še niso zaključene.

Starejše novice