Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Sob, 22.4.2023 10:00
Olimpija je z zmago na večnem derbiju potrdila naslov, z bližajočim se poletnim prestopnim obdobjem pa se že pojavljajo govorice o prestopih. Bo prvi prodajni adut zmajev mladi branilec iz Prekmurja?

Državno prvenstvo se počasi bliža h koncu, s tem pa je vse bližje odprtje poletne nogometne tržnice.

Nogometaši Olimpije so z nedeljsko zmago na večnem derbiju z Mariborom tudi matematično zapečatili bitko za naslov državnih prvakov, ki se po letu 2018 vrača v prestolnico.

Ljubljančani so bili predvsem jeseni izjemno suvereni, zasledovalci pa so si tudi ob nekaj spodrsljajih v nadaljevanju sezone nabrali preveč zaostanka, da bi se jim lahko resneje približali na lestvici.

Vidno vlogo pri uspehu zeleno-belih je odigral tudi mladi Marcel Ratnik, ki je zbral 28 ligaških nastopov, z 2.136 odigranimi minutami pa je za Svitom Sešlarjem, Mariom Kvesićem, Agustinom Doffom, Timijem Maxem Elšnikom in Matevžem Vidovškom najbolj standardni zmaj.

Vse več snubcev iz tujine

Devetnajstletnik iz Tišine se je kljub svoji mladosti uveljavil kot umirjen osrednji branilec, že jeseni pa si je prislužil precej pohval sicer zahtevnih navijačev Olimpije. Očitno pa ni ostalo zgolj pri pohvalah navijačev, saj so nanj postali pozorni tudi klubi iz tujine.

Sportklub poroča, da je Olimpija v teh dneh že prejela nekaj klicev zainteresiranih klubov iz Italije in Portugalske, zanj pa so se zagreli tudi v Rusiji. Imena klubov vsaj za zdaj še niso znana.

Spletni portal Transfermarkt vrednost nekdanjega upa Tišine, Mure in Maribora ocenjuje na 800 tisoč evrov, zanimivo pa je, da si Prekmurec deli istega zastopnika kot prvi strelec lige Žan Vipotnika, Sašo Župana.

Ljubljanski športni direktor zmajev Goran Boromisa je snubcem v pogovoru za RTV Slovenija že sporočil, da bo moral kupec za mladega branilca odšteti več kot dva milijona evrov. Zeleno-beli imajo z Ratnikom sklenjeno pogodbo do konca sezone 2024/25.

Za najdražji prestop branilca iz slovenske lige so leta 2018 poskrbeli Mariborčani. Italijanski Benevento je za Jeana-Clauda Billonga odštel med 2 in 2,5 milijona evrov.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice