Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Sob, 8.1.2022 08:53
Danes se ob 9.30 uri začne že 58. Zlata lisica, ki pa bo tudi tokrat potekala v Kranjski Gori.

Napetost pred Zlato lisico narašča. Na tekmi je danes kar 60 tekmovalk, ki se bodo borile za točke svetovnega pokala. Med temi je tudi šest Slovenk.

Ob Hrovatovi, edini slovenski članici prve jakostne skupine, še Ana Bucik, Tina Robnik, Neja Dvornik ter Nika Murovec in Lina Knific, ki se bosta kot zadnji spustili po progi v prvi vožnji.
 

Tekma brez gledalcev

Organizatorji so sporočili, da bo žal tudi tokrat, že drugo leto zapored, zaradi strogih covid ukrepov, protokolov in pravil, tekma potekala brez gledalcev.

»Že lanska tekma je bila organizacijsko zahtevna, vendar je potekala v času delne zapore države in prepovedi prehajanja medobčinskih oziroma regijskih meja. Letošnja tekma poteka v času, ko le-teh ukrepov ni, zato organizatorji, ker so turistični kraji v okolici prizorišča polno zasedeni, vljudno prosimo, da gledalci, zaradi strogih omejitev ne prihajajo v bližino prizorišča. Tekmovanje namreč poteka pod strogimi protokoli zaradi covid-19 situacije, ki jih narekuje država, NIJZ in FIS,« je povedal Matjaž Voršič, vodja medicinske službe pri Organizacijskem odboru 58. Zlate lisice.

Začetek prve vožnje bo ob 9.30, finale se bo začel ob 12.30.
 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice