Ustvarjeno dne
Čet, 11.2.2021 09:43
Ljubljana bo marca gostila evropsko prvenstvo v nogometu UEFA do 21 let.

V Stožicah bodo potekali nekateri boji uvodnega dela, tekma četrtfinala in veliki finale.

Foto: MOL; Miha Fras

Veliki finale v Stožicah

Na stadionu Stožice bosta potekali dve tekmi uvodnega dela prvenstva. V nedeljo, 28. marca, se bosta pomerili reprezentanci Portugalske in Anglije (ob 21. uri), v sredo, 31. marca, pa Švice in Portugalske (ob 18. uri).

Stožice bodo gostile tudi zaključne dvoboje, četrtfinalna tekma bo na vrsti v ponedeljek, 31. maja, finale pa v nedeljo, 6. junija 2021.

PREBERITE ŠE:

Letošnje evropsko prvenstvo bosta gostili Slovenija in Madžarska. Poleg Ljubljane bodo pri nas tekme potekale še v Celju, Mariboru in Kopru.

Slovenska reprezentanca

Mlada slovenska nogometna reprezentanca je edina na letošnjem prvenstvu, ki bo to tekmovanje okusila prvič. Strokovno vodstvo reprezentance s selektorjem Milenkom Ačimovićem na čelu kljub temu ne skriva ambicij po napredovanju v zaključne boje.

Selektor Milenko Ačimović je legenda slovenske nogometne reprezentance. Še posebej se ga spomnimo s tekme proti Ukrajini v dodatnih kvalifikacijah za evropsko prvenstvo, ki je novembra 1999 potekala na Bežigrajskem stadionu. Na njej je z zadetkom s sredine igrišča poskrbel za enega najbolj imenitnih trenutkov v zgodovini slovenskega nogometa.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice