Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Čet, 22.4.2021 10:37
Trenutno stanje ne dopušča jubilejnega 40. Maratona treh src, zato so se organizatorji odločili nadgraditi lanski 1. virtualni Maraton treh src.

Letošnji »maraton« je že v teku in traja do sobote, 15. maja. Več sodelujočih tokrat pomeni hitreje dosežen zastavljeni cilj, 40.075 kilometrov

Zakaj natanko 40.075 kilometrov?

Kilometri predstavljajo obseg ekvatorja, s čimer tekači tokrat simbolično obkrožijo svet.

»Ta misel se nam zdi še posebej pomembna, saj Maraton treh src ne pozna meja. Vabimo vse tekače, pohodnike in ljubitelje nordijske hoje, da prispevajo svoje kilometre in virtualno zaobjamemo prav vse prebivalce našega planeta,« pravi Boštjan Gerlec, predsednik organizacijskega odbora Maratona treh src.

Posamezno do skupnega cilja

Letošnji udeleženci ne stopajo hkrati na maratonsko progo. Nanjo se lahko poženejo vsak dan, vsak zase in prispevajo svoje kilometre k skupnemu cilju - zbrati 40.075 kilometrov.

Prijavite se lahko tukaj

S prijavnino v višini 15 evrov in prenosom aplikacije Google FIT pričnete z zbiranjem svojih kilometrov na poti okrog sveta in dokažete, da srčni zmorejo!  

Donacija Kliniki Golnik

Zadnji rok za dodajanje kilometrov je sobota, 15. maj 2021. Na ta dan bo objavljen seštevek vseh zabeleženih kilometrov - in če bodo vsi udeleženci skupaj dosegli zastavljeni cilj, bo Radenska Univerzitetni kliniki za pljučne bolezni in alergijo Golnik postavila zeleno ali živo steno.

»Čist zrak je osnova zdravega življenja. Vsem nam pomeni veliko, še posebej izrazito pa ga pri svoji aktivnosti potrebujejo tekači. Ker podjetje ne more prispevati kilometrov, bomo na letošnjem Maratonu treh src simbolično sodelovali z zeleno donacijo,« je dejal Marián Šefčovič, predsednik uprave Radenske. 

Darilo ob prijavi

Vsak prijavljeni s plačano startnino lahko v izbrani poslovalnici Hervis po 10. maju prevzame priročen nahrbtnik za športne copate in paketek za vzgojo deteljic za boljši zrak v vašem stanovanju.

Namesto klasične medalje za sodelovanje prejmete posebej oblikovan kovinski cvetlični lonček.

Naj bo vsak svoje sreče tekač! 

Starejše novice