Foto: Jure Banfi
Ustvarjeno dne
Sre, 7.12.2022 02:29
Se bo Robert Prosinečki po grenkem poletnem razhodu z Olimpijo že v kratkem vrnil ob nogometne zelenice? »Žuti« naj bi se po poročanju BiH medijev dogovoril za vodenje Sarajeva.

Letošnji povratek v Ljubljano ni ponudil lepega zaključka, saj se je Robert Prosinečki s precej pompa poslovil od Olimpije.

Vodstvo ljubljanskega kluba se je tik pred pričetkom sezone, potem ko je Prosinečki opravil celotne priprave, odločilo za zamenjavo in na njegovo mesto postavilo Španca Alberta Riero.

Zmaji so pod vodstvom nekdanjega nogometaša Liverpoola kljub hitremu izpadu iz evropskih tekmovanj navdušili v državnem prvenstvu, saj so dobili uvodnih osem tekem, po polovici sezone pa imajo 13 točk naskoka pred drugimi Celjani.

Čeprav navijači Olimpije še vedno niso na isti valovni dolžini z upravo kluba, je prah po poletnem dogajanju v zvezi z odhodom Prosinečkega za širši del javnosti pokrila odeja odličnih rezultatov zmajev.

Bo sedel na klop bosanskega velikana?

Prosinečkemu zaradi predčasne prekinitev pogodbe pripada finančno nadomestilo, ki pa ga nekdanji nogometaš Reala in Barcelone očitno ne bo čakal križem rok. Že v tem tednu naj bi ga kot novega trenerja trenerja predstavili pri FK Sarajevu.

Bosanski velikan je bil ob Vojvodini in mestnem rivalu Željezničarju eden od treh klubov, ki so v nekdanji Jugoslaviji prekinili vladavino velike četverice, jesen pa ni ponudila najboljših rezultatov.

Klub z Olimpijskega stadiona Koševo bo s 25 točkami prezimil na skromnem petem mestu, za vodilnim Zrinjskim, ki ga je decembrske selitve na Reko vodil bivši trener Maribora Sergej Jakirović, pa zaostaja za kar 14 točk.

Med leti 2018 in 2019 selektor Bosne in Hercegovineje bil v Sarajevu opažen že pred dnevi, z vodstvom bordo zasedbe pa naj dogovor sklenil včeraj, poroča portal Sportske.ba.

Azerbajdžanski mediji so sicer poročali, da naj bi bivšega selektorja te države želel tudi Nefči, še nekaj dni starejše pa so govorice o morebitni selitvi na klop srbskega prvoligaša Novega Pazarja.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice