Vir: Instagram Sloski
Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Pet, 3.2.2023 08:05
Nika Prevc je na nedavnem Olimpijskem festivalu evropske mladine na skakalnici v Planici osvojila kar tri zlate medalje, nove kolajne pa se je na mladinskem svetovnem prvenstvu razveselila tudi danes ponoči.

Tudi Nika Prevc potrjuje, da so bili smučarski skoki otrokom družine Prevc očitno položeni v zibelko.

Osemnajstletnica je pred dnevi na Olimpijskem festivalu evropske mladine navdušila s kar tremi zlatimi medaljami, saj je ob posamični tekmi prvo mesto osvojila tudi z žensko in mešano ekipo.

Mlajša sestra Petra, Domna in Ceneta Prevca je z zbiranjem kolajn nadaljevala tudi danes ponoči, saj je v kanadskem Whistlerju postala mladinska svetovna podprvakinja.

Zaostala zgolj za domačinko

Gorenjka, ki je branila lanskoletni naslov mladinske svetovne prvakinje iz Zakopan, je v Whistlerju zaostala zgolj za domačinko Alexandrio Loutitt. Leto starejša Kanadčanka je bila prva favoritinja, saj je januarja dobila tekmo svetovnega pokala v japonskem Sapporu. 

Prevčeva je prvi seriji skočila 98,5 metra, dva metra manj kot Kanadčanka, kar je pomenilo 4,6 točk zaostanka. Domačinka je v finalu še povečala naskok, saj je pristala pri 101,5 metra, Nika pa je v drugem skoku zmogla 95 metrov.

Bron je z 92,5 in 90 metri osvojila Avstrijka Julia Muehlbacher, odlična šesta pa je bila šele 15-letna Ajda Košnjek, ki je skočila 88,5 in 90 metrov. 

Nika Vetrih je v finalu s 93 metri pridobila šest mest in je bila na koncu 15., lanska podprvakinja Taja Bodlaj pa je v Kanadi končala na 19. mestu.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice