Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Sre, 4.1.2023 15:32
V Innsbrucku so izpeljali tretjo tekmo novoletne turneje, tako kot v Garmisch-Partenkirchnu, pa se je vnovič izkazal Anže Lanišek, saj si je še drugič zapored priskakal stopničke.

V Garmisch-Partenkirchnu je zaostal zgolj za Halvorjem Egnerjem Granerudom, na stopničke pa se je zavihtel tudi na današnji tekmi v Innsbrucku.

Anže Lanišek je v tirolski prestolnici zasedel tretje mesto. Na kultni skakalnici Bergisel sta bila pred številnimi gledalci boljša zgolj vodilni v svetovnem pokalu David Kubacki in Halvor Egner Granerud, ki vodi v seštevku novoletne turneje.

Šestindvajsetletnik se je z današnjima skokoma utrdil na tretjem mestu skupne razvrstitve novoletne turneje, saj je Piotr Zyla v Innsbrucku za Laniškom zaostal za dobrih 27 točk.

Vseh šest Slovencev med točkami

Lanišek je bil po prvem skoku drugi, bolje se je odrezal zgolj Kubacki, Granerud, ki je v finalni seriji napadel s šestega mesta, pa je izkoristil vzgornik in se s kar 133 metri povzpel do drugega mesta.

Najboljši Slovenec v svetovnem pokalu je po dolgem skoku Norvežana skočil z znižanega zaletišča in v precej slabših vetrovnih razmerah, po 127 metrih v prvi seriji pa je v drugo pristal pri 121,5 metra.

Do točk je prišlo vseh šest Slovencev. Domen Prevc je bil 24., Žiga Jelar, ki si je finalno serijo zagotovil po diskvalifikaciji Leitnerja, pa je v finalni seriji skočil do 21. mesta. Peter Prevc je bil 14., na robu deseterice pa sta se znašla 12. Lovro Kos in 11. Timi Zajc, ki sta bila po prvi seriji uvrščena med najboljših deset.

Skakalna karavana se zdaj seli v Bischofshofen.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice