Slika je simbolična.
Ustvarjeno dne
Pet, 23.7.2021 11:02
Malteška Birkirkara je sinoči klonila po golu novinca Mustafe Nukića.

Nogometaši Olimpije so v novo sezono zakorakali z zmago. V Šiški, kjer so zaigrali zaradi prenove zelenice v Stožicah, je po golu novinca Mustafe Nukića klonila malteška Birkirkara.

Olimpija je v prvo uradno preizkušnjo sezone 2021/22 zakorakala v močno prevetreni zasedbi. Dvoboj z malteškim nasprotnikom je pričelo kar pet poletnih prišlekov, novi ljubljanski strateg Savo Milošević pa je v enajsterico uvrstil tudi mladega Svita Sešlarja.

Ob sinu Simona Sešlarja se je v dresu Olimpije predstavil še en nogometaš z znanim priimkom. Erik Gliha je zasedel mesto ob levi stranski črti.

Ljubljančani so kljub poletni prenovi nadzorovali potek srečanja, imeli pobudo, a si ob strnjeni obrambi tekmeca niso uspeli pripraviti veliko priložnosti.

»Počakali smo na tekmečev padec v igri in ga izkoristili. Žal mi je, da nismo dosegli še enega zadetka, vendar je dobro tudi tako. Zame kot trenerja je zelo pozitivna, da ekipa kaže stabilnost in zna prepoznati razmere na igrišču,« je po debiju na klopi Olimpije dejal Savo Milošević.

Že v uvodu obračuna je bil nevaren prav Mustafa Nukić, poskus iz pete minute pa je bil najnevarnejši v prvem polčasu. Zmaji so še pred odmorom izgubili Timija Maxa Elšnika, kapetana je zaradi poškodbe zamenjal Nik Kapun.

Birkirkara si tudi v drugem delu dvoboja ni pripravila omembe vredne priložnosti, je pa v tretjem poskusu na tekmi zadel Mustafa Nukić. 

Najboljši asistent zadnjega prvenstva odlično pozna vsak centimeter zelenice v Šiški, saj je bil do poletja član Brava, v 78. minuti pa je zadel v svojem slogu, po preigravanju v kazenskem prostoru gostov.

»Vesel sem, da smo sezono začeli z zmago. Pred naslednjo tekmo imamo velika pričakovanja. Pokazali smo, da smo v igri lahko zelo kakovostni,« je po debiju v članski ekipi Olimpije dejal Ljubljančan. 

Tridesetletnik je kariero pričel v viški Svobodi, dres Olimpije pa je že nosil v mladinskih selekcijah. Da mu v karieri ni bilo postlano z rožicami, dokazuje podatek, da se je pred šestimi leti že odpravil v enega od avstrijskih nižjeligašev. 

Leto kasneje se je pridružil Iliriji, tedaj še tretjeligašu, po dobrih predstavah v 2. SNL pa je prepričal Bravo in klubu pred dvema letoma pomagal do zgodovinskega preboja med najboljše klube v državi.

Bo nogometni otrok ljubljanskih ulic v prihajajoči sezoni prvi adut Olimpije?

Starejše novice