Profile picture for user zalastritof Z. Š.
Ustvarjeno dne
Pet, 21.1.2022 10:45
V zeleno-belem dresu odslej tudi Ivan Prtajin.

Tik pred odhodom na priprave v Umag je Olimpija v svojih vrstah pozdravila novega napadalca.

Za naslednji dve leti in pol je zvestobo zmajem obljubil Ivan Prtajin, so zapisali na spletni strani ljubljanskega nogometnega kluba.

V Vrani pri kraju Biograd na Moru rojeni 25-letni hrvaški napadalec se je v slovensko prestolnico preselil iz Švice, kjer je v zadnjem letu in pol nosil dres kluba FC Schaffhausen.

189 centimetrov visoki nogometaš je v dresu slednjega odigral 56 tekem, na katerih se je med strelce vpisal 25-krat. Prispeval je tudi sedem podaj.

Najboljši strelec druge švicarske lige

V prvem delu sezone 2021/22 je na 18 ligaških tekmah v polno meril devetkrat, kar ga ta hip uvršča na drugo mesto lestvice najboljših strelcev švicarske Challenge League.

Preteklo sezono, v kateri je igral pod vodstvom zdajšnjega švicarskega selektorja Murata Yakina, je končal kot tretji najboljši strelec druge švicarske lige, potem ko je zabil 14 golov.

Ivan Prtajin, ki je v preteklosti igral tudi za hrvaško mladinsko reprezentanco, je kariero začel pri Primorcu iz Biograda in jo nadaljeval pri zadarskem klubu Arbanasi.

Po koncu osnovne šole in selitvi v Zagreb je tam igral za NK Trešnjevka in NK Zagreb, leta 2014 pa je postal novi član italijanskega prvoligaša Udineseja. V Vidmu je nastopal za mladinsko ekipo, za katero je na 49 tekmah dosegel 22 golov.

Po vrnitvi nazaj domov je igral tudi za Hajduk in Dugopolje, pred odhodom v Švico se je mudil še na Nizozemskem pri klubu Roda JC Kerkrade, so še zapisali na spletni strani Nogometnega kluba Olimpija.

Starejše novice