Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Pon, 11.10.2021 12:45
Moški nogometni prvoligaši so sredi reprezentančnega premora, v ženskem državnem prvenstvu pa so včeraj odigrali tekme sedmega kroga. Pomurje je dobilo derbi z ljubljansko Olimpijo.

Beltinčanke so v bežigrajski Jami dobile največji derbi Slovenske ženske nogometne lige, Olimpiji pa so zadela prvi poraz po skoraj letu dni.

Dvoboj v prestolnici je postregel s čvrsto in agresivno igro, v kateri so se bolje znašle Pomurke. Aktualne državne prvakinje so dobro zaustavile najmočnejša orožja Olimpije, tudi kapetanko Manjo Rogan in prvo strelko Ano Milović.

Zmajčice, ki so pred derbijem zadnji poraz doživele 11. oktobra 2022, so v letošnjem letu dobile tri zaporedne spopade s Pomurjem, avgusta so slavile tudi v četrtfinalu pokalnega tekmovanja.

Odločitev o zmagi po uri igre

Prvi polčas ni ponudil veliko priložnosti. Najbližje golu je bila Anja Prša, Prekmurka v vrsta Olimpije je po kotu streljala mimo vrat nekdanjega kluba.

Gostiteljice srečanja so sicer že v uvodnih minutah izgubile poveljnico obrambe Evelino Kos, tik pred odmorom pa se je po prekršku Helene Božić poškodovala še Tina Paliska.

Prav Helena Božić pa je bila v 62. minuti najvišja pred domačim golom. Črnogorka je po kotu Kaje Korošec zadela z glavo in Beltinčankam zagotovila prednost.

Le pet minut kasneje se je ljubljanska mreža tresla še drugič. Špela Kolbl je po podaji Sare Makovec prodrla v kazenski prostor in nekoliko z desne streljala v bližnji kot Sare Nemet.

Osemkratne državnega prvakinje po vodstvu nasprotnicam niso dovolile resnejše priložnosti, po disciplinirani predstavi pa so se veselile pomembne zmage.

Dobra popotnica za prihodnost

»Tekma je bila zelo zahtevna, na obeh strah smo videli veliko želje po zmagi. Odločila ga je predvsem naša taktična disciplina in agresivnost po izgubljeni žogi. Na igrišču smo se predstavile kot prava ekipa in na koncu zasluženo zmagale,« je po zmagi za Sobotainfo dejala Špela Kolbl.

Hitra Sobočanka je s 194. zadetkom na tekmah SŽNL potrdila 11. zmago Pomurja na ligaških derbijih z Olimpijo, s katero se bodo Beltinčanke še dvakrat pomerile spomladi.

Kot še dodaja kapetanka Pomurja, so tri točke ekipi dale dodatno mero motiva:

»Zmaga je vsekakor dobra popotnica za nadaljnje delo. Vidimo, da smo na pravi poti in da se trdo delo vedno poplača. 

Sedaj bomo na treningih še bolj garale in delale vse, da nam na koncu uspe osvojiti državno prvenstvo. Čestitam tudi ekipi Olimpije za borbo.«

Pomurke so po uvodni tretjini tekmovanja - Beltinčanke sicer še čaka zaostala tekma s Primorjem - edina neporažena ekipa SŽNL.

Starejše novice