FOTO: NK Olimpija Ljubljana
Ustvarjeno dne
Sre, 5.1.2022 12:57
Svit Sešlar je spadal med bolj zanimive igralce slovenskih prvoligašev, ki bi jim s koncem sezone potekla pogodba. Novo klubsko vodstvo je z obetavnim vezistom sklenilo dolgoročni dogovor.

Olimpija ni ponovila napake z Miho Kompanom Breznikom, ki se je brez pogodbe in odškodnine preselil v soboško Muro.

Takšen scenarij je zeleno-belim grozil tudi v primeru Svita Sešlarja, ki je sicer imel sklenjen dogovor, a je z januarjem vstopil v zadnjih šest mesecev pogodbe, ko se lahko nogometaši že pogovarjajo s poletnimi snubci.

Bojazen, da bi se sin celjske nogometne legende Simona Sešlarja po koncu sezone kot prosti igralec pridružil kateremu od ligaških konkurentov, je odveč, mladi zmaj je z Olimpijo sklenil dolgoročno sodelovanje.

Pogodba do leta 2026

»Z velikim veseljem in zadovoljstvom lahko slovensko nogometno javnost in vse zveste navijače Olimpije obvestimo, da je naš mladi as Svit Sešlar z zmaji podpisal novo pogodbo. 

Olimpija in devetnajstletni vezist sta se dogovorila za dolgoročno sodelovanje, Svit Sešlar je danes zjutraj v klubskih prostorih pogodbo z našim klubom podpisal vse do leta 2026! Torej za kar naslednja štiri leta in pol,« so sporočili iz prestolnice.

Mladi Sešlar je doslej v dresu Olimpije vknjižil 27 nastopov, jeseni se je veselil tudi strelskega prvenstva. Konec oktobra je z golom v sodniškem dodatku odločil mestni derbi z Bravom.

Celjan, ki je za Olimpijo igral že v mladinskih selekcijah, se je z jesenskimi predstavami prebil tudi do mesta v mladi reprezentanci Slovenije, ki jo vodi Milenko Aćimović.

Kadrovske spremembe se bodo nadaljevale

Zeleno-belim sta se doslej pridružila Robert Mudražija in Marin Pilj, ob Kompan Brezniku pa je Stožice zapustil Marko Futacs. Športni direktor Mladen Rudonja je na današnji novinarski konferenci dejal, da kadrovanje še ni zaključeno.

Ljubljančani se bodo za sodelovanje zahvalili še nekaterim igralcem, v prvi vrsti tujcem, saj ima Olimpija trenutno na plačilnem seznamu kar šest igralcev brez potnega lista držav Evropske unije. Na tekmah Prve lige Telemach lahko igrajo zgolj trije.

Zmaji novince iščejo tako v slovenskem prostoru kot na Balkanu, vodstvo kluba pa ob tem še ni našlo novega vodje nogometne šole. Milan Mandarić je v javnih razvidih še vedno vpisan kot zastopnik društva.

Dvakrat na Hrvaško

Igralska zasedba Dina Skenderja - brat Marin je bil na današnji konferenci predstavljen kot tehnični direktor in vodja skavtske službe, v praksi pa je ob Rudonji drugi športni direktor - je prvi trening opravila včeraj.

Tretjeuvrščena ekipa prvenstva se že 10. januarja za en teden odpravlja v Poreč, kjer se bo pomerila z zagrebškim Dinamom in Osijekom, vodilnima kluboma hrvaške lige.

Ljubljanski prvoligaš se bo na Hrvaško znova vrnil 22. januarja, v Umagu pa bo ostal vse do 2. februarja. V tem času so potrjeni dvoboji z s Haladasom, Slovackim, celovško Austrio in Javorjem.

Olimpija bo prvo ligaško tekmo odigrala 9. februarja, ko v Stožicah gostuje Mura.

Starejše novice