FOTO: Jure Banfi
Ustvarjeno dne
Pet, 7.1.2022 12:27
Ljubljanska Olimpija se tudi med letošnjo zimo ne bo izognila številnim kadrovskim spremembam. Iz tabora zeleno-belih so sporočili, da spomladi ne računajo na šesterico dosedanjih članov kluba.

Vodenje Olimpije je v zaključku jesenskega dela sezone prevzela nova uprav, na čelu katere je Nemec Adam Delius, čeprav klub pravzaprav vodi direktor Igor Barišić.

Športni direktor zmajev Mladen Rudonja je že na sredini novinarski napovedal, da se bodo zeleno-beli pred nadaljevanjem sezone odpovedali trojici od šesterice nogometašev brez potnega lista Evropske unije.

V to kvoto nogometašev spadata Črnogorec Mihailo Perović in Srb Sava Petrov. Slednji je jeseni zbral tri nastope, dosegel tudi zadetek, Črnogorec pa vse od poletne afere ni stopil na zelenico.

Na seznamu članov Olimpije, ki bodo do nadaljnjega trenirali po posebnem programu in ločeni od članske ekipe, so še Dino Špehar, Erik Gliha, Maj Fogec in Denis Šme.

Nihče od četverice že v prvem delu sezone ni bil v resnejših kombinacijah kluba, vodstvo Olimpije pa je vsem šestim omenjenim nogometašem dalo dovoljenje, da si poiščejo nove delodajalce.

Se bo poslovil tudi Ostrc?

Kot so še zapisali, je vodstvo kluba odločitev sprejelo po tehtnem in temeljitem premisleku. S tem kadrovskih sprememb pred spomladanskim delom prvenstva še ni konec. 

Ljubljančani se pogovarjajo z vodstvom francoskega Troyesa, da bi predčasno prekinili posojo Enrika Ostrca, ki so ga Francozi po odkupu v svojo last pustili med zmaji. V letošnji sezoni je v osmih nastopih zbral vsega 113 minut.

Zdaj 19-letni Kraševec je nase opozoril že ob debiju v praktično domači Sežani, ko se je v krstnem nastopu v dresu članske ekipe veselil tudi zadetka. Tedaj je štel vsega 17 let.

Lun Bončina in Stefan Petrović se bosta spomladi najverjetneje kalila na posoji, Nejc Vidmar pa je zaradi poškodbe do 17. januarja oproščen vseh klubskih obveznosti. Z ekipo ne trenirata niti Vitja Valenčič in Nino Pungaršek, ki okrevata po poškodbi kolena.

V ljubljanskem prvoligašu lahko do nadaljevanja sezone pričakujemo tudi še nekaj prihodov.

Starejše novice