Foto: Jure Banfi
Ustvarjeno dne
Pet, 13.1.2023 12:35
Almedin Ziljkić ni več nogometaš Olimpije, so danes pričakovano novico potrdili pri vodilnem klubu Prve lige Telemach. Šestindvajsetletnik bo oblekel dres Sarajeva.

Nogometaši Olimpije so v začetku tedna odpotovali na priprave v Turčijo, čeprav zmaji niso razkrili seznama potnikov, pa je hitro postalo jasno, da med potniki ni Almedina Ziljikića.

Občasni reprezentant Bosne in Hercegovine, ki je sicer rojen v srbskem Novem Pazarju, je bil že nekaj tednov na izhodnih vratih vodilne ekipe Prve lige Telemach. Zdaj so odhod krilnega igralca potrdili tudi zeleno-beli.

Šestindvajsetletnik se pol leta pred iztekom pogodbe - mediji v Bosni in Hercegovini trdijo, da ni želel podaljšati sodelovanja z Olimpijo - seli v vrste FK Sarajeva.

Pred dnevi se je govorilo in pisalo, da Ljubljančani pričakujejo kar pol milijona evrov odškodnine, ni pa znano, kakšne so dejanske podrobnosti posla.

Na Koševu z nekaj znanimi obrazi

Ziljkić se je zmajem pridružil pred dvema letoma, Ljubljančani pa naj bi zanj banjaluškemu Borcu plačali okrog 200 tisoč evrov odškodnine. V zeleno-beli opravi je na 51 tekmah dosegel osem zadetkov.

Ob koncu prejšnje sezone, po sporu z Robertom Prosinečkim - decembra se je s Sarajevčani dogovarjal za prevzem trenerske vloge -, je bil praktično že odpisan, v ljubljansko ekipo pa se je vrnil po prihodu Alberta Riere. Španec ga je pogosto uporabljal predvsem kot aduta s klopi.

Dveletna zgodba v Stožicah je po nekaj tednih namigovanj o vrnitvi v Bosno in Hercegovino končana, Ziljkić pa bo na Koševu združil moči z nekaj starimi znanci s slovenskih zelenic.

V bordo dresu že igrata Asmir Suljić in Daniel Avramovski, bivša člana Olimpije, pozimi pa se je Sarajevu pridružil še Ilija Martinović, svojčas branilec Aluminija in Maribora.

Ziljkić je postal prvi nogometaš, ki je to zimo zapustil vrste Olimpije.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice