Foto: Facebook profil Nogometnega kluba Olimpija
Profile picture for user zalastritof Zala Štritof
Ustvarjeno dne
Čet, 29.7.2021 14:01
V preteklih dneh je Olimpija sporočila, da zanjo ne bo več branil Žiga Frelih, prekinila pa je tudi pogodbo z Radivojem Bosićem in Mihailom Perovićem.

Ta teden je Olimpija na svoji spletni strani sporočila, da se klub razhaja z vratarjem Žigo Frelihom

Prekinila pa je tudi pogodbo z Radivojem Bosićem in Mihailom Perovićem, ki sta bila, prav tako kot Frelih, pred tem v disciplinskem postopku, poroča STA.

Vzrokov za razhode niso komentirali, tudi objava o tem, da se Frelih, ki je bil v prejšnji sezoni prvi vratar moštva, je zelo skopa.

Posledica škandala o domnevnih spolnih odnosih za mladoletnico?

Kljub nejasnim razlogom za razhode, dogajanje nakazuje povezavo z nedavnimi obtožbami o tem, da naj bi imeli trije nogometaši Olimpije na pripravah na Bledu imeli spolne odnose z mladoletnico, ki pa naj v odnose celo ne bi privolila.

V začetku julija je Ekipa24 poročala, da naj bi bili trije nogometaši, ki naj bi si na Bledu dovolili preveč, prav Žiga Frelih, Radivoj Bosić, Mihailo Perović. 

Burni odzivi javnosti

Obtožbe so v javnosti sprožile veliko zgražanja in pozivov k odgovornosti. Pojavili so s grafiti in plakati, povezani s pozivanjem k prevzemu odgovornosti.

Med ostrejšimi odzivi je zapis Inštituta 8. marec, kjer so opozorili, da gre pri spolnem odnosu brez privolitve za posilstvo in da je molk o takšnih temah prepogost. 

Starejše novice