Foto: Jure Banfi
Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Sre, 9.2.2022 19:32
Novembra so dvoboj Ljubljančanov in Sobočanov odnesle številne okužbe s koronavirusom v taboru Olimpije. V današnjem spopadu so slavili zeleno-beli.

Damir Čontala se je ob uradnem debiju na klopi Mure predstavil s porazom. Zaostalo tekmo 17. kroga Prve lige Telemach je odločil avtogol iz osme minute, čeprav v nadaljevanju dvoboja ni manjkalo priložnosti.

Prenovljena Olimpija je ohranila gol prednosti, ki si ga je priigrala v osmi minuti. Po prostem strelu Maria Kvesića je pred golom skakal tudi Nardin Mulahusejnović, ki je žogo z glavo preusmeril za hrbet Marina Ljubića.

Predvsem drugi polčas ljubljansko-soboškega spopada je bil izredno dinamičen, s situacijami za zadetek na obeh straneh, a lahko v prekmurskem taboru obžalujejo nekaj neizkoriščenih situacij.

Črno-beli se danes tudi v prvenstvu podajajo na pot brez Anteja Šimundže, ki je ekipo popeljal do naslova pokalnih in državnih prvakov ter skupinskega dela UEFA Evropske konferenčne lige.

Štajerca je nasledil Damir Čontala, ki se bo danes predstavil v Prvi ligi Telemach, v zapisniku sicer kot pomočnik trenerja, saj 37-letnik še nima ustrezne trenerske licence za vlogo glavnega stratega.

Naslednik Šimundže je pozimi izgubil Žana Karničnika in Amadeja Marošo, medtem ko Matko Obradović še ni pozdravil težav s hrbtom. Čontala je napovedal, da za nastop ne bo kandidiral niti Žiga ŠkoflekMirlind Daku pa še nima pravice nastopa.

To v ljubljanski zasedbi velja tudi za včerajšnjega povratnika Aljaža Krefla, sicer pa je Dino Skender med zimo pozdravil dolgo vrsto novincev. Zmaji tako v nadaljevanje sezone vstopajo s prenovljeno ekipo.

Zeleno-belim so se pozimi pridružili Robert MudražijaMarin PiljIvan BanićMario KvesićIvan PrtajinNik Prelec in Aljoša Matko, ki je še poleti nosil dres Maribora. Zmajevo gnezdo je zapustil Nejc Vidmar.

POTEK TEKME:

1' Pričetek prvega polčasa v Stožicah.

2' Prvi poskus na tekmi. Marin Ljubić, novinec med vratnicama Mure, ni imel preglavic z udarcem Mustafe Nukića.

6' Nevaren predložek Mustafe Nukića pred vrata Mure, a podaja z desne strani igrišča ni našla naslovnika.

8' GOL! Olimpija vodi z 1:0. Mario Kvesić je izvedel prosti strel z leve strani igrišča, pred golom je skakal Đorđe Crnomarković, žogo pa je v svojo mrežo pospravil Nardin Mulahusejnović.

14' Ljubljančani imajo v uvodnih minutah več od igre, Marin Ljubić je ukrotil strel Mustafe Nukića.

16' PRILOŽNOST! Klemen Šturm je z dolgo diagonalno podajo zaposlil Luko Bobičanca, ki je po dobrem sprejemu z desne strani kazenskega prostora meril v daljši kot. Ivan Banić je strel preusmeril mimo vratnice.

17' NOVA PRILOŽNOST! Ivan Banić je predložek Luke Bobičanca izbil v polje, osamljeni Klemen Šturm pa je z desnico s šestih metrov sprožil preko vrat.

28' Krajša prekinitev po kotu Mure. Goran Milović se zvija v bolečinah, po predložku Luke Bobičanca ga je na tla spravil soigralec v golu, Ivan Banić. 

32' MENJAVA! Poškodovani Goran Milović ne bo nadaljeval srečanja. V obrambi ga je zamenjal Marcel Ratnik, sicer Prekmurec in nekdanji član mlajših selekcij Mure.

35' PRILOŽNOST! Almedin Ziljkić je hiter napad zmajev zaključil z udarcem z roba kazenskega prostora, vendar je meril mimo desne vratnice Marina Ljubića.

45+1' Tomi Horvat je sprožil z roba kazenskega prostora, a je njegov udarec blokiral eden od branilcev Olimpije in žoga je poletela preko vrat.

KONEC PRVEGA POLČASA!

46' Pričetek drugega polčasa.

46' PRILOŽNOST! Ivan Prtajin je bil po protinapadu Olimpije prehiter za Matica Maruška, a je Marin Ljubić pravočasno krenil iz vrat in s posredovanjem preprečil udarec Hrvata v napadu zmajev.

48' PRILOŽNOST! Nova nevarnost za gol Mure. Almedin Ziljkić je po preigravanju s 17 metrov streljal mimo leve vratnice.

54' PRILOŽNOST! Zdaj so zapretili tudi Sobočani. Po kotu je sprožil Nardin Mulahusejnović, izenačenje pa je z izbijanjem na gol črti preprečil mladi Marcel Ratnik.

55' PRILOŽNOST! Ljubljančani so odgovorili s protinapadom. Ivan Prtajin je bil tokrat prehiter za Marina Karamarka, a je bil Marin Ljubić na pravem mestu. Olimpija po kotu ni bila nevarna.

63' PRILOŽNOST! Obramba Mure je po tem, ko je kotu izgubila žogo, pozabila na Svita Sešlarja, ki je po predložku z leve strani streljal v Marina Ljubića.

64' Dvojna menjava pri Muri! Nika Lorbeka in Marina Karamarka bosta na zelenici zamenjala Mitja Lotrič in Klemen Pucko.

67' PRILOŽNOST! Mitja Lotrič je kmalu po vstopu v igro zapretil z vrha kazenskega prostora. Ivan Banić se ni pustil presenetiti.

70' PRILOŽNOST! Klemen Šturm ni uspel zaključiti obetavne akcije, je pa po izbiti žogi z več kot 20 metrov udaril Luka Bobičanec. Ivan Banić je imel precej dela.

71' RUMENI KARTON! Mustafa Nukić je porumenel po prekršku nad Samsindinom Ourom.

71' Menjavi pri Olimpiji! Nik Kapun in Robert Mudražija sta vstopila namesto Svita Sešlarja in Maria Kvesića.

75' Klemen Šturm je zapustil zelenico, zadnje četrt ure dvoboja bo na levi strani igrišča igral debitant Miha Kompan Breznik, še jeseni nogometaš Olimpije.

81' Amar Beganović in Tio Cipot sta vstopila v igro namesto Žige Kousa in Samsindina Oura.

85' PRILOŽNOST! Almedin Ziljkić je krenil po levi strani igrišča, sicer nevaren predložek pa je ostal neizkoriščen.

87' Almedina Ziljkića je zamenjal Aljoša Matko, ki se je Olimpiji pridružil pred nekaj dnevi.

90' Še tri minute sodniškega dodatka!

Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
FOTO: Jure Banfi
FOTO: Jure Banfi
FOTO: Jure Banfi
FOTO: Jure Banfi
FOTO: Jure Banfi
FOTO: Jure Banfi
FOTO: Jure Banfi
FOTO: Jure Banfi

Starejše novice