Vir: Nogometni klub Olimpija
Profile picture for user STA STA
Ustvarjeno dne
Tor, 12.10.2021 16:37
Ljubljanska Olimpija je danes razkrila ime novega trenerja. Mesto Sava Miloševića bo nadomestil Dino Skender, ki je Olimpijo v preteklosti že treniral.

Potem ko je vodstvo ljubljanske Olimpije v luči prevzema kluba odpustilo srbskega nogometnega trenerja Sava Miloševića, je danes na njegovo mesto ustoličila Hrvata Dina Skenderja, je klub sporočil na današnjem uradnem treningu.

Skender je Olimpijo že vodil že ob koncu s pandemijo koronavirusa zaznamovane sezone 2019/20, a se je poslovil januarja 2021.

Olimpija je novega trenerja na začetku leta odpustila, zdaj se vrača

Iz Olimpije so popoldan sporočili, da bo novi trener vodil današnji trening, imena pa še niso razkrili. Toda javna skrivnost je bila, da bo ekipo še drugič v svoji karieri prevzel 37-letni Skender. Prvič bo na klopi zeleno-belih sedel na nedeljski domači tekmi proti Taboru iz Sežane.

Skender je prvič trener Olimpije postal 19. junija 2020, moštvo pa je od takrat vodil na 30 tekmah in zabeležil 16 zmag, ob tem pa vpisal še po sedem porazov in remijev.

Vodstvo kluba ga je odpustilo 8. januarja letos, vse od takrat pa ni vodil nobenega kluba. Trenersko kariero je sicer začel pri domačem Osijeku januarja 2017.

Skenderjev strokovni štab bodo sestavljali še Karlo Primorac, Goran Boromisa, Ivan Zorić in Hrvoje Božičković.

Rudonja naklonjen Skenderju

Za ponovni prihod mladega hrvaškega trenerja se je tako kot pred slabim letom in pol zavzel nekdanji slovenski reprezentant Mladen Rudonja, ki bo po poročanju medijev v kratkem prevzel vlogo športnega direktorja po dokončnem prevzemu zeleno-belih.

Odločitev o menjavi trenerja je namreč prišla po najavljeni skupščini ljubljanskega kluba, ki bo prihodnjo sredo, 19. oktobra, je pred dnevi zapisalo moštvo v izjavi za javnost.

Na skupščini bo dosedanji predsednik Olimpije Milan Mandarić predstavil vse podrobnosti prevzema kluba, ki ga bo predal nemškemu poslovnežu Adamu Deliusu. Nemec je želel Olimpijo kupiti že konec lanskega leta, a do zaključka posla ni prišlo.

Nove okrepitve v Olimpiji

Sicer pa so v ljubljanskem klubu potrdili še dve igralski okrepitvi. Prva je Goran Milović, ki je dres Olimpije že nosil, in sicer od novembra 2020 do januarja 2021.

Centralni branilec je zabeležil osem nastopov in dosegel zadetek. Dvaintridesetletnik ima poleg tega med drugim še 145 nastopov za Hajduk iz Splita, 72 nastopov za Oostende in 34 nastopov za kitajskega prvoligaša Chongqing Liangjiang Athletic.

Druga okrepitev pa je Marko Futacs. Enaintridesetletni napadalec je nazadnje igral za Zalaegerszegi. Nekdanji reprezentant Madžarske je v karieri nabiral
izkušnje pri klubih, kot so Leicester City, Blackpool FC, Portsmouth FC, Hajduk Split in MOL Fehervar.

V sezoni 2016/2017 je z 18 zadetki postal najboljši strelec prve hrvaške lige.

Starejše novice