FOTO: Jure Banfi
Ustvarjeno dne
Tor, 25.1.2022 14:00
Z vsakim dnem je vse bližje nadaljevanje Prve lige Telemach. Nogometna zveza Slovenije je potrdila termine februarskih tekem, znan je tudi termin večnega derbija Olimpije in Maribora.

Nogometaše Olimpije februarja čaka pester spored preizkušenj, saj bodo ob treh predvidenih krogih odigrali še zaostali tekmi z Muro in Domžalami. Potrjen tudi termin derbija z Mariborom.

Zmaji nogometno pomlad odpirajo z zaostalim obračunom proti Muri, ki ga je decembra odnesel množičen izbruh okužb s koronavirusom v ljubljanski slačilnici. Dvoboj pokalnih in državnih prvakov bo odigran v sredo, 9. februarja, pričel pa se bo ob 17:30.

Olimpijo zgolj štiri dni po spopadu s Sobočani čaka večni derbi. Zmaji bodo rivala iz štajerske prestolnice pričakali v nedeljo, 13. februarja. Tretji derbi letošnjega prvenstva se bo pričel ob 17:30, s prenosom na Šport TV.

Avgusta so se na domačem igrišču veselili Ljubljančani, ki so slavili z izidom 3:1, oktobrski obračun v Ljudskem vrtu pa ni postregel z zadetki. Zmaji tako še osmič zapored niso izgubili večnega derbija.

Nato zaostala tekma z Domžalami

Ekipa trenerja Dina Skenderja se bo po dveh derbijih spopadla z Domžalami. Sosedski obračun je bil decembra pravtako odpovedan zaradi okužb s koronavirusom, odigran pa bo v četrtek, 17. februarja, ob 16. uri.

Ljubljančani bodo februar zaključili s tekmama proti dvema primorskima nasprotnikoma. Zeleno-beli bodo v 22. krogu Prve lige Telemach gostovali na Krasu, pri nekdanjem trenerju Dušanu Kosiću.

Nedeljski obračun (20. februar) na Krasu se bo na zelenici Stadiona Rajko Štolfa pričel ob 13. uri, teden dni kasneje pa v Stožice prihajajo še drugouvrščeni Koprčani. Zaključni dvoboj 23. kroga je predviden ob 17:30.

Bravo uvodoma v Murski Soboti

Z manj zgoščenim sporedom se bodo v uvodu nadaljevanja Prve lige Telemach spopadli nogometaši Brava. Zasedba iz Šiške bo v nedeljo, 13. februarja, ob 15. uri gostovala v soboški Fazaneriji.

Šest dni kasneje se bo Bravo, ki je med zimo izgubil Sandija Ogrinca in Vanjo Drkušića, predstavil še na domači zelenici v Šiški, v prestolnici pa bodo gostovali Celjani. Uvodno srečanje 22. kroga se bo pričelo ob 13. uri.

Ljubljančani bodo februar zaključili v bližnjih Domžalah, srečanje je predvideno za soboto, 26. februarja, ob 15. uri.

Bravo je jeseni nabral 30 točk, eno manj kot Olimpija, ki pa je odigrala dve tekmi manj.

Starejše novice