FOTO: Jure Banfi
Ustvarjeno dne
Pon, 11.10.2021 07:04
Pri ljubljanski Olimpiji so v poznih nedeljskih urah javnosti sporočili, da Savo Milošević ni več trener članske ekipe zmajev.

Savo Milošević ni več strateg Olimpija. Srbski strokovnjak klop zeleno-belih zapušča po 16 uradnih tekmah.

Ob napovedanih spremembah v lastniški strukturi kluba se je pred dnevi glasno omenjalo tudi slovo Sava Miloševića, ki se je v Ljubljano preselil to poletje.

Nekdanji napadalec je dobil polovico od 16 preizkušenj, ob dveh remijih pa so zmaji pod njegovim vodstvom izgubili šest srečanj, štiri tudi v Prvi ligi Telemach.

»NK Olimpija Ljubljana sporoča, da se je razšla s trenerjem Savom Miloševićem. G. Miloševiću se zahvaljujemo za opravljeno delo in mu želimo obilo uspeha na nadaljnji življenjski poti. Treninge ekipe bo do nadaljnjega vodil Milan Anđelković,« so v kratki izjavi za javnost zapisali zeleno-beli.

Pred dnevi visok poraz na Reki

Oseminštiridesetletnik je Olimpijo nazadnje vodil na pripravljalni tekmi z Rijeko, ki pa so jo sicer oslabljeni zmaji visoko izgubili. 

Ljubljanske mreža se je zatresla kar šestkrat, »teniški« poraz je z golom v drugem polčasu olajšal napadalec Lamine Tall.

Kljub vsemu poraz na kultni Kantridi verjetno ni bil razlog za slovo Miloševića. Že nekaj dni se je šušljalo, da bo bivši trener Partizana prvi, ki se bo znašel na listi za slovo ob menjavi klubskih lastnikov.

Zanimiva pa je vest, ki jo je na Twitterju razkril Jure Bohorič. Novinar Ekipe SN je zapisal, da je Milošević odpustil za zdaj še vedno predsednik Milan Mandarić.

Se vrača stari znanec?

Že nekaj dni se šušlja, da se bo s slovesom Milana Mandarića v klub vrnil Mladen Rudonja, ki naj bi prevzel glavne vajeti, kar se tiče kadrovanja.

Tako ne čudi, da naj bi bil glavni kandidat za novega trenerja Olimpije stari znanec zmajevega gnezda. Med osrednjimi kandidati za mesto trenerja je Dino Skender, ki se je poslovil v začetku letošnjega leta. Tedaj je z njim zmaje zapustil tudi Rudonja.

Sedemintridesetletnik je Olimpijo v prvem obdobju vodil na 30 preizkušnjah.

Starejše novice