FOTO: BOBO
Ustvarjeno dne
Tor, 17.8.2021 14:17
Košarkarjem Olimpije, ki so pred dobrim tednom pričeli priprave na novo sezono, se je pridružil še en novinec. Jacob Pullen se lahko pohvali z izkušnjami iz lige NBA.

Izkušeni Američan Jacob Pullen je naslednja okrepitev Cedevite Olimpije, ki v sezoni 2021/22 meri še višje kot doslej.

Nekdanji član Philadelphie 76ers v ligi NBA v zadnjih sezonah velja za enega najboljših košarkarjev v regiji. V Jadranski ligi, del katere je tudi Olimpija, leta 2016 in 2019 pa je bil uvrščen v idealno peterko sezone.

Organizator igre, v preteklosti španski in državni prvak, je rekorder po številu točk na sloviti univerzi Kansas State, zadnji dve sezoni pa je bil član črnogorskega Morjarja.

S klubom iz Bara se je spomladi prebil v polfinalu Jadranske lige.

Golemac vesel ostrostrelca

Enaintridesetletni branilec je v dveh obdobjih nosil dres zagrebške Cedevite, ki se je kasneje preselila v Ljubljano. 

»Navdušen sem, da sem se pridružil ljubljanski Cedeviti Olimpiji. Na nek način sem se vrnil v Cedevito, prvič pa bom igral za klub iz Slovenije.

Komaj čakam, da zaigramo v Evropskem pokalu in Ligi ABA in dosežemo vse cilje, ki si jih bomo zadali,« pravi Pullen.

Ljubljanski trener Jurica Golemac je s prihodom nekdanjega košarkarja Barcelone in Virtusa pridobil še nekaj širine na zunanjih položajih:

»Jacoba poznamo več ali manj vsi v Sloveniji in širši regiji. Že dolgo igra v regionalnem tekmovanju, gre pa za izkušenega ostrostrelca, ki nam je v pretekli sezoni manjkal.

Pridobili smo širino na zunanjih igralnih položajih. Veseli smo, da se je Jacob odločil, da pride v Ljubljano.«

Ljubljančani so se letos ozrli po regiji

Pullen je v zadnji sezoni Jadranske lige v povprečju igral dobrih 25 minut in dosegal 16,6 točke na tekmo. Pohvali se lahko z dobrim metom izza črte, uspešnost poskusov za tri točke namreč presega 40 odstotkov.

Američan ni prvi poletni novinec, ki ga slovenska javnost pozna s tekem Jadranske lige. Vodstvo ljubljanskega kluba se je pred novo sezono že trikrat ozrlo po klubih iz regionalnega tekmovanja.

Jackie Carmichael, ki bo zasedel mesto pod obročem, je bil član bosansko-hercegovske Igokee, Melvin Ejima pa je nosil dres podgoriške Budučnosti. Marko Radovanović se je v Ljubljano preselil iz vrst beograjskega FMP-ja.

Ob tem ne gre spregledati, da so se lahko pri Olimpiji pohvalili s kar štirimi udeleženci olimpijskih iger. Jaka Blažič, Edo Murić, Žiga Dimec in Luka Rupnik so s Slovenijo osvojili četrto mesto.

Bodo zmaji v prihajajoči sezoni uresničili visokoleteče cilje?

Starejše novice