Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Pet, 4.2.2022 20:29
Le še nekaj dni nas loči do uvodne tekme Prve lige Telemach po zimskem tekmovalnem premoru. Olimpija bo v Stožicah odigrala jeseni prestavljeno tekmo z Muro.

Nogometaši Olimpije in Mure bodo odprli drugi del nogometnega državnega prvenstva. Čeprav gre za enega od zanimivejših spopadov lige, pa bo dvoboj odigran pred nič kaj praznično kuliso.

Že nekaj tednov je število gledalcev na športnih prireditvah znova omejeno. Vlada Republike Slovenije je zaradi trenutnih epidemioloških razmer z odloki določila nove začasne omejitve za zajezitev in obvladovanje epidemije.

Po veljavnih odlokih je prisotnost gledalcev omejena na številko 750, a zgolj takrat, ko športna prireditev poteka na športnem objektu, ki razpolaga s fiksnimi sedišči, pri tem pa mora biti med gledalci eno sedišče prosto v vsako smer.

Nogometna zveza Slovenije je to potrdila tudi z današnjo okrožnico, v kateri je sporočila še dodatno omejitev. Navijaških skupin gostujočih ekip do preklica odločitve ne bo na tekmah pod okriljem NZS:

»Glede na navedeno je Odbor za nujne zadeve na dopisni seji dne 4. februarja 2022 sprejel sklep, da se tekme v vseh tekmovanjih NZS v spomladanskem delu prvenstva za tekmovalno leto 2021/2022 do preklica odigrajo brez prisotnosti gostujočih organiziranih navijaških skupin,« piše v okrožnici.

Več ali manj je torej jasno, da bodo Stožice, pa tudi ostali slovenski stadioni, v začetku spomladanskega dela sezone bolj ali manj samevali.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice