Foto: Nogometni klub Olimpija Ljubljana
Profile picture for user Nika Vajnhandl Nika Vajnhandl
Ustvarjeno dne
Tor, 15.2.2022 21:12
Zmajem se je pridružil Nizozemec Damian van Bruggen.

Na zadnji dan zimskega prestopnega roka se je Olimpija okrepila z dvema nogometašema. Kot smo poročali, se je v Ljubljano preselil levi bočni branilec Marijan Čabraja, ki ga je Dinamo Olimpiji posodil do konca aktualne sezone.

Zdaj je pogodbo z zmaji podpisal tudi Damian van Bruggen, ki se je z ljubljanskim nogometnim klubom dogovoril za sodelovanje do 30. junija. Olimpija ima ob tem možnost podaljšanja pogodbe še za naslednji dve leti.

Pred tem tudi Ajax in PSV

Leta 1996 v Utrechtu na Nizozemskem rojeni vsestranski branilec je kariero začel pri klubu Almere City. 

Potem se je kar pet let kalil v elitni šoli nizozemskega velikana Ajaxa iz Amsterdama, na domačih tleh je igral tudi za mlado moštvo PSV-ja iz Eindhovna in člansko ekipo VVV-Venla. V dresu slednjega je odigral tudi 48 tekem v prvi nizozemski ligi.

Leta 2020 je presenetljivo odšel na Hrvaško, kjer je podpisal za Inter iz Zaprešića, že nekaj mesecev kasneje je postal novi član Slaven Belupa. V Ljubljano je prišel prav iz Koprivnice, kjer je zbral 55 nastopov.

Kako bo koristil ekipi?

Nekdanji član številnih mlajših nizozemskih reprezentančnih selekcij - na številnih tekmah je nosil tudi kapetanski trak - se najbolje znajde na položaju centralnega branilca. 

Hkrati lahko zaigra tudi na desni strani obrambe in celo v vlogi defenzivnega vezista, so zapisali na spletni strani Olimpije.

Starejše novice