Foto: Facebook profil Nogometnega kluba Olimpija
Ustvarjeno dne
Pet, 1.10.2021 12:08
Nogometaše Olimpije jutri čaka večni derbi z Olimpijo, ki bo, kot vse kaže, zadnji v obdobju Milana Mandarića. V klub vstopajo novi lastniki iz Nemčije.

V tem tednu je znova završalo med privrženci Olimpije. Ne toliko zaradi prihajajočega derbija v Mariboru, temveč zaradi napovedi Milana Mandarića, da se - zdaj pa zares - poslavlja od kluba.

Upravljanje Nogometnega kluba Olimpija bodo prevzeli nemški lastniki na čelu z Adamom Deliusom. Nepremičninski agent je bil v stikih z Ljubljančani že ob koncu minulega leta, ko pa posel ni bil dokončan.

Poleti se je bavarski poslovnež sukal tudi okoli koprskega kluba, a je Ante Guberac javnosti razkril, da do vstopa Nemca ni prišlo zaradi ne povsem jasnih pogodb med Boškom Županovićem in prejšnjim vodstvom kluba.

Denar nakazan na račun kluba

Pred dnevi se je šušljalo, da denar kljub javni potrditvi obeh strani o »menjavi oblasti«, še ni pristal na računu, a zdaj po zanesljivih informacijah o tem ni več dvoma. Novi lastniki so plačali dogovorjeni znesek.

Gre za znesek v višini petih milijonov evrov, ki pa ne bodo v celoti šli v žep Milana Mandarića. Potrebno je poplačati tudi upnike, med katerimi je, kot je na Twitterju zapisal Jure Bohorič, novinar EkipaSN, z dvema milijona evrov tudi daljni sorodnik zdajšnjega predsednika Željko Mandarić.

Podpis pogodbe o prevzemu je sklenjen, ni pa še jasno, kdaj bosta novi strani pripravili napovedano novinarsko konferenco, saj je Milan Mandarić za Delo potrdil, da se zaradi družinskih razlogov vrača v ZDA, v Slovenijo pa naj bi se vrnil najkasneje v dveh tednih.

Povratek Rudonje in konec za Miloševića?

Z novimi lastnimi naj bi se v zmajevo gnezo vrnil Mladen Rudonja. Primorec bo po napovedih znova prevzel mesto športnega direktorja, ki ga je doslej zasedal že dvakrat.

Precej uspešnejše je bilo prvo obdobje, ko je bil v šampionski sezoni in dvojni kroni praktično edini branik Igorja Bišćana, v drugo pa se je poslovil v začetku tega leta, po slovesu Dina Skenderja.

S prihodom novih lastnikov utegne priti tudi do rošad tako v pisarnah kot na čelu članskega moštva. Med tistimi, ki se jim najmočnejše trese stolček, je po pisanju Dela tudi trener Savo Milošević.

Novi lastnik želi mlado ekipo

»Veselimo se prihodnjih izzivov. Naš cilj je osvojiti čim več naslovov in promovirati prihodnje rodove mladih nogometašev. Olimpija je klub, ki jim odpira svoja vrata. Od vseh igralcev pričakujemo, da nosijo zmaja v srcu. 

Želimo, da smo vsi skupaj ponosni na Olimpijo in Ljubljano. Ko se bo gospod Mandarić vrnil iz ZDA, bomo skupaj pripravili novinarsko konferenco, kjer bomo predstavili prihodnost Olimpije,« je Delius pred dnevi zaupal časopisu Delo.

Za zeleno-belimi je obdobje neprestanih kadrovskih sprememb, tako v pisarnah kot slačilnici, navijači pa si želijo predvsem stanovitnosti.

Se Olimpiji, ki je v zadnjih dveh sezonah iz rok izpustila dva naslova državnega prvaka, pod novim vodstvom obeta lepša prihodnost?

Starejše novice