Vir: Instagram
Ustvarjeno dne
Čet, 12.8.2021 10:11
Olimpija bo danes v Stožicah napadala evropski preobrat, v Šiški pa so se včeraj poslovili od dolgoletnega člana kluba. David Brekalo je iz vrst Brava prestopil na Norveško.

Barve Brava je branil vse od malih nog, v klubu pa je storil prve nogometne korake. Po več kot 14 letih je nastopil čas za korak naprej, David Brekalo bo kariero nadaljeval na Norveškem.

Osrednji branilec je oblekel dres Vikinga iz Stavangerja, mesta na jugu Norveške, z osemkratnim državnim prvakom pa je sklenil pogodbo do leta 2024.

Dvaindvajsetletnik se je že pridružil novim soigralcem, pri Bravu pa so se pohvalili, da so v zameno zanj prejeli drugo najvišjo odškodnino v zgodovini kluba.

Norvežani so po poročanju Nogomanie plačali 400 tisoč evrov fiksne odškodnine, Bravo pa lahko zasluži še dodatnih 200 tisočakov, pripada pa mu tudi petina zneska morebitne naslednje prodaje igralca.

Bravu bo večno hvaležen

»Po več kot 14 letih zapuščam Nogometni klub Bravo, ki mu bom večno hvaležen. V Šiški sem naredil prve nogometne korake, se prebil skozi vse selekcije mladinskega pogona in napredoval do članske zasedbe. 

Priložnosti, ki mi jih je ponudil Bravo, so bile izjemne in uspelo mi jih je izkoristiti. Hvala vsem trenerjem, soigralcem in celotnemu osebju kluba, ki so verjeli vame in mi omogočili začeti novo poglavje v moji karieri,« je ob slovesu od Brava dejal Brekalo.

Mladi branilec je v članski ekipi debitiral še v času, ko je Bravo igral v tretjeligaški konkurenci, klubu pa je pomagal tudi do preboja med prvoligaše. V Prvi ligi Telemach je na 57 tekmah dosegel šest zadetkov.

Novega prestopa v tujino so se razveseli tudi v vodstvu kluba. Športni direktor Dejan Močnik je izrazil zadovoljstvo, da se na tuje odpravlja še en produkt klubske mladinske šole.

Starejše novice