Vir: spletna stran nzs.si
Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Sob, 3.4.2021 11:59
Radenko Mijatović je bil včeraj gost oddaje Odmevi in ostro predstavil svoje argumente, zakaj se slovenskemu športu godi krivica.

Zaustavitev športa v Sloveniji še naprej buri duhove. Včeraj je o vladnih ukrepih v oddaji Odmevi na RTV Slovenija govoril predednik NZS Radenko Mijatović. V oddajo je bila vabljena tudi generalna direktorica ministrstva za izobraževanje, znanost in šport Mojca Doupona, ki pa se na vabilo ni odzvala.

Mijatović je uvodoma dejal, da se enajst dni morda zdi malo, a to zaprtje v mlajših kategorijah traja že pol leta in prve posledice so že vidne. 

»V mlajših kategorijah je precejšen osip nogometašev. Približno trideset odstotkov mladih se več ne vrača v klube, v nižjerazrednih tekmovanjih je ta številka še višja, več kot petdeset odstotkov. Smo edina oaza v Evropi, kjer je prvoligaški nogomet zaprt. Ne samo nogomet, ampak tudi drugi športi,« je dejal Mijatović.

Na vprašanje voditelja o tem, če so se zaprtju posvetovali tudi s športnimi zvezami in ostalimi, je bil odgovor negativen.

»Nihče se ni posvetoval s strokovnim svetom na ministrstvu za šport. To bi bilo pametno in potrebno. Na vsa naša vprašanja tako rekoč bi bilo odgovorov, vse do takrat, ko smo izvedeli, da gre za zaprtje do 12. aprila, nato pa se bodo tekmovanja nadaljevala«.

Mijatović: Če ne izpeljemo prvenstva, ekip ne moremo prijaviti v evropska tekmovanja

Ob tem je izpostavil še, da so na tekmovanjih pod okriljem NZS upoštevali vse ukrepe in navodila in da okužb ni bilo veliko. Na minulem evropkem prvenstvu za nogometaše do 21. leta starosti so bile med 2200 udeleženci ugotovljene samo tri okužbe, pa še to pri tehničnem delu in ne pri igralcih.  

»Nobene potrebe ni bilo, da se šport zapira. Na koncu se zdi, da sta le šport in šolstvo zaprta v celoti. Ostali smo brez možnosti vadbe in nadaljevanje prvenstva se bo zavleklo v poznejše termine. Če ne izpeljemo prvenstva, ne bomo imeli možnosti prijaviti ekip v evropska tekmovanja«.

Za konec je izpostavil še eno absurdno situacijo, ki je nastala zaradi zadnjih ukrepov vlade.

»Določene ekipe, ki igrajo regionalna tekmovanja, se lahko v okviru teh tekmovanj srečujejo. Krka in Olimpija se lahko srečata v Ligi ABA, ne moreta pa se pomeriti v državnem prvenstvu. Absurdov je veliko in ukrepi so neprimerni,« je zaključil Mijatović.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice