FOTO: Jure Banfi
Ustvarjeno dne
Pon, 13.9.2021 07:00
Derbi osmega kroga Prve lige Telemach se ni razpletel po željah Olimpije. Zmaji so v Fazaneriji izgubili z Muro, zmagovalca je že v prvem polčasu odločil Žan Karničnik. Kaj je po tekmi dejal Savo Milošević?

Obračun državnega in pokalnega prvaka je pripadel Muri, Olimpija je v statistiko vpisala še tretji poraz v državnem prvenstvu.

Savo Milošević je po ničli priznal, da so Ljubljančani točke izgubili v prvem polčasu. Zmaji tedaj niso spoštovali taktičnega dogovora, po besedah Srba pa niso osvojali 'drugih' žoge in dobivali dvobojev.

»Razočaranje je prisotno, vendar sem predvsem jezen. Od ekipe smo zahtevali, da v prvem polčasu zdrži, saj sem se zavedal, da bomo v nadaljevanju v prednosti. 

Fantje se niso držali dogovora, odigrali smo zelo slab prvi polčas, znova smo prejeli gol iz prekinitve,« je poudaril Milošević, ki je vnovič dodal, da lahko v slovenski ligi vsak klub premaga praktično kogarkoli.

Drugi polčas ni realen pokazatelj

»Muri čestitam za zasluženo zmago, meni pa drugi polčas ni realen pokazatelj. Sobočani so se zavestno povlekli, saj fizično niso zmogli zdržati 90 minut. 

Slučajno na okoliščine smo napadali, res je, da smo imeli tri ali štiri priložnosti za gol, vendar imamo ob odsotnosti pravega napadalca težave z realizacijo,« je bil kritičen Milošević.

Srbski strokovnjak je za nameček ostal še brez kapetana Timija Maxa Elšnika, saj je v končnici dvoboja prejel neposredni rdeči karton.

Predstave Mure niso slučaj

Milošević je bil po tekmi poln hvale na račun Mure, za katero je vnovič potrdil, da spada med najboljše slovenske ekipe in bi imela več točk, če ne bi igrala na evropskem prizorišču.

Dotaknil pa se je tudi dveh različnih prijemov. Medtem ko so v Ljubljani znova močno prevetrili ekipo, v Murski Soboti vztrajajo pri nekajletnih temeljih, ki so vidni tudi na zelenici.

»To je ključ vsega. Ne le v nogometu, če želite nasploh narediti nekaj resnega, mora obstaja nekaj stalnic, le-to daje realne rezultate. Vse ostalo je skupek srečnih ali nesrečnih okoliščin, traja pa kratko obdobje.

Zdaj že malce bolje poznam ligo in dogajanje v prejšnjih letih. Mura ta projekt ustvarja že štiri leta, zato je jasno, zakaj izgleda tako. Mura je v Evropi igrala odlično in to ni slučajno,« je nekdanji napadalec popihal na dušo črno-belih.

Šele na začetku zgodbe

»Smo šele na začetku, za nami je prvih osem tekem. Po prvi četrtini bo tudi meni v dodatno pomoč, da se bomo z vsemi nasprotniki spoznali na terenu, kar bo olajšalo analizo tekmecev. 

V prvi četrtini bi se lahko odrezali bolje, a so tudi nas veliko stale evropske tekme. Zagotovo bi imeli več točk, če se ne bi 'trošili' v Evropi,« je še dejal trener Olimpije.

Zeleno-beli bodo uvodno četrtino prvenstva sklenili s ponovitvijo majskega pokalnega finala. V Stožice prihajajo Celjani, ki se pravtako dvigajo na lestvici.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice